Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η εξωτική παραλία της Χαλκιδικής με τα λευκά βράχια και τα γαλαζοπράσινα νερά

220 χλμ από τη Βέροια - Σε 2 ώρες και 46 λεπτά 
Μια εξωτική παραλία της Χαλκιδικής είναι διασημότατη, χάρη στις εκπληκτικές φωτογραφίες της που κάνουν το γύρο του κόσμου κάθε καλοκαίρι. Απόκοσμοι σχηματισμοί βράχων, άγρια ομορφιά και γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα τοπίο
τόσο μοναδικό που διεκδικεί επάξια τον τίτλο της καλύτερης των καλυτέρων. Οι Καβουρότρυπες ή αλλιώς Πορτοκάλι είναι ένας μικρός παράδεισος που βρίσκεται μεταξύ Αρμενιστή και Πλατανιτσίου στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη παραλία, αλλά αποτελείται από μικρά κολπάκια, που περιβάλλονται από εντυπωσιακούς βραχώδες σχηματισμούς και κρύβουν μικρές αμμουδιές. Το μέρος προτιμάται ιδιαίτερα από τους κατασκηνωτές που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ ενώ στο δεξιό σημείο της παραλίας υπάρχουν αρκετοί γυμνιστές.

Η πρόσβαση είναι δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες και συνήθως κατεβαίνει κανείς στην παραλία με τα πόδια, μέσα από μονοπάτια. Κάποιοι επισκέπτες με καλλιτεχνικές ανησυχίες ξεκίνησαν να σκαλίζουν τα βράχια και δημιούργησαν τα πασίγνωστα πλέον γλυπτά που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Τα διάσημα δημιουργήματα απεικονίζουν μια μικρή Γοργόνα, έναν αετό, έναν αστερία, έναν ήλιο ενώ οι «καλλιτέχνες» έχουν ζωγραφίσει πάνω στα βράχια και ένα κοριτσάκι που ψαρεύει. Όποιος περνάει από τις καβουρότρυπες φροντίζει να βάζει με κάθε τρόπο την υπογραφή του. Δείτε εδώ το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ