Quantcast

http://picasion.com/

Σφοδρή επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Δημοτική Αρχή

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Στις αρχές Ιουνίου συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας δύο θέματα που αφορούσαν την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων. Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράσαμε την την καταρχήν συμφωνία
μας στο να αξιοποιηθούν όλες οι σύγχρονες δυνατότητες που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία προκειμένου δημόσια-δημοτικά κτίρια, ιδιαίτερα σχολεία να αναβαθμιστούν και να εξοπλιστούν με σύγχρονες υποδομές. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας όμως στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολεία όχι γιατί αντίθετοι ή διαφωνούμε «γενικώς» με τα φωτοβολταϊκά αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο η Τοπική Διοίκηση, ο Δήμος Βέροιας, μετατρέπεται σε ιδιώτη-παραγωγό ενέργειας ενισχύοντας ακόμα παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας (βλέπε ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ κλπ) συμβάλλοντας στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνει πανάκριβα η λαϊκή οικογένεια.

Με σαφήνεια επομένως εκφράσαμε την θέση μας η οποία είναι: Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας που θα συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των μονάδων παραγωγής, μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από όλες τις μορφές Ενέργειας και ο οποίος θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και όχι τις ανάγκες κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων. Η Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι πανάκριβο εμπόρευμα. 

Εκτός από αυτήν την διαφωνία μας από θέση αρχής επισημάναμε και τα εξής Στους πίνακες προϋπολογισμού των συγκεκριμένων έργων περιγράφονται οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν αλλά δεν περιλαμβάνεται η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών. Το πιο απλό ερώτημα που προκύπτει είναι από πού θα βρεθούν τα χρήματα για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών αφού ο προϋπολογισμός του έργου ισοφαρίζεται με τις άλλες παρεμβάσεις.

Απάντηση επί της ουσίας δεν πήραμε. Ούτε κατά την συνεδρίαση ούτε και αργότερα. Σε γραπτή απάντηση μεταγενέστερη της συνεδρίασης από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επί λέξει καταγράφονται τα εξής: «η εγκατάσταση (τα φωτοβολταϊκά) αυτή περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό και είναι ενσωματωμένη στο έργο, δεν αναφέρεται στον πίνακα που περιγράφει τις παρεμβάσεις» και «Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ήταν υπό αίρεση λόγω σκιασμού του κτιρίου»

Στην τοποθέτησή μας κατά συζήτηση των θεμάτων δηλώσαμε την συμφωνία μας με την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων πλην της τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών. Πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

Την θέση μας αυτή κάθε παράταξη έχει δικαίωμα να την κρίνει και φυσικά να μην συμφωνεί με αυτήν.

Ξεπερνά όμως τα όρια κάθε πολιτικής αντιπαράθεσης η προβοκατόρικη επίθεση και η προσπάθεια συκοφάντησης και διαστρέβλωσης της θέσης μας από τον Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Μία επίθεση που αφορούσε όχι μόνο το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αλλά και το ΚΚΕ που στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Για εμάς είναι αυτονόητο ότι η θέση των υπόλοιπων παρατάξεων για την Ενέργεια ταυτίζεται με την θέση των κομμάτων που τις στηρίζουν. Το έχουν αποδείξει άλλωστε πολλές φορές. Είναι γνωστό ότι για ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ. η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας αποτελεί στρατηγική επιλογή. Αυτήν την επιλογή την αποδέχονται και την υπηρετούν και όσοι δηλώνουν ανεξάρτητοι ή ακομμάτιστοι.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι σύγχρονο, αναγκαίο και επίκαιρο σήμερα είναι ότι υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες ενώ αντιδραστικό, αντιλαϊκό και οπισθοδρομικό είναι ότι υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε-κυβέρνησης κεφαλαίου που εξασφαλίζει τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα». 


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ