Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ιό Δυτικού Νείλου έδειξε η μικροβιολογική για τους δύο θανάτους στην Ημαθία

Οργανισμοί με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ήταν τα δύο θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό του δυτικού Νείλου που επιβεβαιώθηκαν τις περασμένες μέρες στην Ημαθία. Έτσι ο νομός μπήκε στον κατάλογο των περιοχών όπου το πρόβλημα με τα μολυσμένα κουνούπια έχει επιφέρει ακόμα και θανάτους.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας, το τσίμπημα κουνουπιού σε έναν 78χρονο στον οποίο είχε διαπιστωθεί ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, επιδείνωσε την κατάστασή του λόγω πυρετού που παρουσίασε. 
Στην άλλη περίπτωση, μία υπέργηρη γυναίκα 88 ετών ήταν το δεύτερο θύμα από τον ιό, καθώς και εκείνη παρουσίασε πυρετό και κατέληξε.  
Οι μικροβιολογικές εξετάσεις βγήκαν θετικές στον ιό του δυτικού Νείλου και στα δύο περιστατικά, τα οποία, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας, Δημήτρη Μαυρογιώργο, «κατέληξαν εξαιτίας της μεγάλης ηλικίας της γυναίκας και λόγω του ανευρύσματος, διάστασης 10 εκατοστών, στον άνδρα». 
Οι τελευταίες εξελίξεις πάντως αναφέρουν πως τα περιστατικά που είχαν μεταφερθεί το περασμένο διάστημα στο Νοσοκομείο Βέροιας με λοίμωξη προεχρόμενη από τον ιό του δυτικού Νείλου έχουν αποχωρήσει από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ