Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χρήστος Γιαννακάκης: "Παράνομη πράξη" η επιλογή του ΕΛΓΑ

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται η κόντρα των ροδακινοπαραγωγών με τον ΕΛΓΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του οργανισμού για σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς, η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον Οργανισμό. Μετά το
εξώδικο που κατέθεσε εναντίον του ΕΛΓΑ η "Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παράγωγων Ν. Ημαθίας" στις αρχές του μήνα, σήμερα έφτασε νέα αίτηση στα δικαστήρια της Βέροιας μετά και τις καταστροφές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η Κοινοπραξία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Οργανισμού ζητώντας ουσιαστικά τη μεσολάβηση της δικαιοσύνης προκειμένου να γίνει αναγγελία ζημιάς και να προχωρήσουν οι αγρότες σε δηλώσεις. Για παράνομη πράξη του ΕΛΓΑ που θίγει έναν ολόκληρο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής έκανε λόγο στο veriotis.gr ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών, Χρήστος Γιαννακάκης.

"Σε συνέχεια του εξώδικου, υποβλήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία δίνουμε την εντολή στο δικαστήριο να μεσολαβήσει στον ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν δεκτές οι δηλώσεις ζημιάς. Είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη διοίκηση του Οργανισμού καθώς ζητάμε πλέον τη βοήθεια της δικαιοσύνης για να κινηθούν οι διαδικασίες άμεσα. Όταν μπήκε το ζήτημα πέρσι ήταν χειμώνας και δεν μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε καταγραφή αφού τα δέντρα δεν είχαν φύλλα. Τώρα πρέπει να γίνουν άμεσα οι δηλώσεις και οι εκτιμήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα. Η επιλογή του ΕΛΓΑ είναι παράνομη πράξη και την καταγγέλλουμε" είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γιαννακάκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα εκδοθεί και η όποια απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ