Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ξηλώνονται» οι θέσεις στάθμευσης από την Πλατεία Πλατάνων

Μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα κληθεί να συζητήσει και να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας τη Δευτέρα. Μεταξύ αυτών και οι θέσεις στάθμευσης στην Πλατεία Πλατάνων, όπου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου ζητά την αποδέσμευση παραχωρημένων θέσεων στάθμευσης. Όπως
αναφέρεται στο εισηγητικό, κατά το παρελθόν ο δήμος είχε εγκρίνει 3 θέσεις στάθμευσης, 2 για το Δασαρχείο και 1 για την Κτηματική Υπηρεσία. Πέρα από τις 3 θέσεις όμως καθημερινά παρκάρουν παράνομα και άλλα οχήματα.
Η Πλατεία Πλατάνων είναι ένα σημείο της πόλης που εδώ και καιρό, ομάδα πολιτών ζητάει επιτακτικά από το δήμο την αξιοποίησή της, καθώς όπως καταγγέλλουν, αντί για χώρος πρασίνου και ανάπαυλας των πολιτών, έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης. Σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης του Δασαρχείου και της Κτηματικής Υπηρεσίας, αυτές προτείνεται να μεταφερθούν στην οδό Αγίου Δημητρίου, έναντι της εισόδου του Δημαρχείου και αμέσως μετά από τις θέσεις στάθμευσης των οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας. Απ' ότι φαίνεται στις βλέψεις του δήμου είναι η αξιοποίηση της πλατείας, προχωρώντας αρχικά στην κατάργηση του... δωρεάν πάρκινγκ. Για να δούμε κατά ποίον τρόπο θα αξιοποιηθεί και πότε...


   


1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με την "Πλατεία" Πλατανων
    1- από χρόνια πολλά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ημαθίας έχει παραδώσει στον Δήμο Βέροιας ΠΛΗΡΗ μελέτη αξιοποίησης της πλατείας Πλατανων- για ανθρώπους- που συνέταξε ομάδα νέων μελών του συλλόγου μας ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ κ η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
    2- με ποιο νόμιμο δικαίωμα θα επαναλάβει ΞΑΝΑ το λάθος του ο Δήμος Βέροιας παραχωρώντας ΞΑΝΑ δημόσιο χώρο για τα αυτοκίνητα των διαφόρων υπηρεσιών?
    Μπορεί να νοικιάσει χώρους στάθμευσης όπως όλοι μας- έτσι κ αλλιώς τα έξοδα ΠΑΛΙ εμάς θα βαρύνουν.
    Θέσεις στάθμευσης σε δημόσιο χώρο ΜΟΝΟΝ σε ΑμεΑ.
    Μπορεί ο Δήμος να κρατάει μαχαίρι ΟΜΩΣ δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το καρπούζι είναι ΟΛΟΝΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ