Quantcast

http://picasion.com/

Στείλε στο «100» δωρεάν SMS στην Αστυνομία

Το γνωστό σε όλους 100, δεν είναι μόνο ο αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Στον ίδιο αριθμό μπορείτε να στέλνετε γραπτά μηνύματα (SΜS) από το κινητό σας τηλέφωνο για να αναφέρετε περιστατικά που αφορούν εγκληματικότητα- η ανταπόκριση, λένε οι
άνθρωποι της Αστυνομίας, είναι το ίδιο γρήγορη και βέβαια κοστίζει λιγότερο. Όπως εξηγούν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μόλις ο πολίτης, οπουδήποτε και αν βρίσκεται στην Ελλάδα, στείλει το μήνυμα αμέσως «ανοίγει καρτέλα συμβάντος», δηλαδή καταχωρίζεται το συμβάν και δίνεται εντολή στο πλησιέστερο περιπολικό να μεταβεί στο σημείο που έχει αναφερθεί για να ελέγξει τι έχει συμβεί ή, αν έχει συμβεί στην επαρχία, ενημερώνονται άμεσα οι κατά τόπους αρμόδιες αρχές.

Το περιεχόμενο του μηνύματος εμφανίζεται σε οθόνη υπολογιστή στο κέντρο επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης. Σε περίπτωση που ο χειριστής του υπολογιστή χρειάζεται κάποια διευκρίνιση στέλνει στον πολίτη που έστειλε το SΜS γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό του ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. 

Για τους επίδοξους φαρσέρ οι αστυνομικοί διευκρινίζουν ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που στέλνει το μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή και έτσι είναι εύκολος ο εντοπισμός του. Εκτός από τα SΜS, η αποστολή των οποίων είναι δωρεάν, οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αμεση Δράση και μέσω email στη διεύθυνση amdrasi@astynomia. gr, ενώ στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έλεγαν ότι μελετάται το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διαδικτυακής φόρμας επικοινωνίας όπου θα μπορούν οι ιδιώτες να κάνουν τις καταγγελίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ