Ο Κλεισθένης Ι στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Δήμων Κ. Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018. Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση είναι το άρτι ψηφισθέν Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης Ι» για το οποίο ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ,
Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου θα σχολιάσει με δηκτικό τρόπο τις τοποθετήσεις υπουργών της κυβέρνησης, εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη ψήφιση του προγράμματος «Κλεισθένης Ι» στη Βουλή.Στο θέμα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι Δήμαρχοι, ενώ τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα κληθούν, μεταξύ άλλων, να λάβουν απόφαση για τη συνέχιση Προληπτικού Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα για τους Δήμους, καθώς σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα από την 1η Ιανουαρίου του 2019 καταργείται ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δαπανών των ΟΤΑ.


Επίσης, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ το Δ.Σ θα λάβει απόφαση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, ενώ θα κληθεί να ορίσει εκπροσώπους σε επιτροπές διαγωνισμών έργων και άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
01.- Επικύρωση πρακτικών συνεδρίασης 9/2018.
02.- Λήψη απόφασης για συνέχιση προληπτικού ελέγχου.
03.- Λήψη απόφασης για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.
04.- Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού Έργου στην υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
05.- Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην τακτική Γ.Σ της Α.Ε «Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ».
06.- Υπόδειξη μελών ΠΕΔΚΜ ως μέλη Επιτροπής Διαγωνισμού του Έργου «Συντηρήσεις φθορών ασφαλτοστρωμένων οδών – πεζοδρομίων – κρασπεδώσεων και κατασκευή νέων», του Δήμου Δέλτα.
07.- Ενημέρωση-Ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ