Quantcast

http://picasion.com/

Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων: «Δεν μας αγγίζει η λάσπη»

Σημαντικές εξελίξεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο προκάλεσε το συλλαλητήριο της Βεργίνας, καθώς μετά την πραγματοποίησή του διέρρευσε στον τύπο η απόφαση της κυβέρνησης να απελάσει 2 Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο σε
άλλους 2. Ως αιτία προβάλλεται η δράση των 4, η οποία σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, περιλαμβάνει χρηματισμό Μητροπολιτών και Δημοτικών αρχόντων, με σκοπό τον επηρεασμό σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!  
Σήμερα έγινε σαφές ότι τα βέλη στρέφονται ευθέως εναντίον της Μητρόπολης Βεροίας καθώς εκτενή ρεπορτάζ είδαν το φως της δημοσιότητας που εμφανίζουν εικόνες του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, σε αγιασμό ίδρυσης συλλόγου που φέρεται εμπλεκόμενος με την υπόθεση. 

Ο Μητροπολίτης από το Άγιο Όρος όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες είχε την ευγένεια να μιλήσει με το veriotis.gr και να δώσει τις πρώτες απαντήσεις στην επίθεση που δέχεται η Μητρόπολή μας: «Δεν μας αγγίζει η λάσπη» δηλώνει ο κ. Παντελεήμων. «Είναι προφανή τα κίνητρα αυτής της επίθεσης. Η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου στην συγκέντρωση της Βεργίνας και η ένδεια των επιχειρημάτων τους, είναι η αιτία αυτής της λάσπης. Δεν έχουν κάτι πειστικό να μας απαντήσουν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Η Μητρόπολη Βεροίας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.» 

Για τις επίμαχες εικόνες που τον στοχοποιούν μας απάντησε: «Τελέσαμε αγιασμό κατά την ίδρυση ενός συλλόγου, όπως κάνουμε εκατοντάδες φορές κάθε χρόνο. Τα υπόλοιπα είναι κακοήθειες που δεν μας αγγίζουν. Η Μητρόπολη έχει το έργο και την αποστολή της να την καθοδηγούν»

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, σχολιάζοντας την είδηση για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, επιτέθηκε στον Μητροπολίτη για το θέμα και ξεσήκωσε αντιδράσεις. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ (ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

  1. Ο μητροπολίτης μας είναι ένας χαρισματικός ιεράρχης. Στα 24 χρόνια που υπηρετεί (με όλη τη σημασία της λέξης)την περιοχή μας, έχει κάνει πολύ περισσότερα, σε όλους τους τομείς,απο όσα έκαναν όλοι οι δήμαρχοι, βουλευτες και νομάρχες μαζί! Οι Βεριώτες αισθανόμαστε περήφανοι και τυχεροί που τον έχουμε και γνωρίζουμε ότι η αιτία της επίθεσης είναι η σθεναρή στάση του στο θέμα της ονομασίας, καθώς και το γεγονός ότι στο συλλαλητήριο δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Το ποιος είναι ο Μητροπολίτης μας μπορεί να μην το γνωρίζουν τα αθηναϊκά πρακτορεία ειδήσεων, ο κ. Τσαπαρόπουλος όμως όφειλε να το γνωρίζει, ως Βεριώτης, και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς του, πόσω μάλλον όταν κατηγορεί τον Μητροπολίτη μας χωρίς να είναι ο ίδιος παρών για να αποκρούσει τις κατηγορίες εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ