Quantcast

http://picasion.com/

Κοντογιαννίδης: «Λαμόγια και τσογλάνια που μας φέρανε σ' αυτό το χάλι»

Άστραψε και βρόντηξε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Ο πετυχημένος Βεροιώτης ηθοποιός με την πλούσια διαδρομή σε θέατρο και τηλεόραση απάντησε 20 ερωτήσεις της δημοσιογράφου Νικολέτας Μακρή. Με αφορμή την ταινία του Ιωάννη Παρασκευόπουλου που
πρωταγωνιστεί με τίτλο «Επανάσταση» (τα γυρίσματα βρίσκονται σε επεξεργασία), ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν αισθάνεται συνένοχος για κανένα λαμόγιο και τσογλάνι που μας έφερε σε αυτό το χάλι.

Eπίσης, θα τον δούμε στην ταινία μικρού μήκους «Ο Θανατοποινίτης» στην οποία παίζει μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην προετοιμασία ενός μουσικού προγράμματος που βασίζεται στο παραδοσιακό λαϊκό ρεμπέτικο τραγούδι με το μουσικό σύνολο «Μουσικά Καλάσνικοφ» που απαρτίζεται από Έλληνες τζαζίστες. Τέλος, ο Παύλος Κοντογιαννίδης ετοιμάζει για τον χειμώνα σε θεατρικοποιημένη μορφή, την παράσταση «Σέρρα, Η ψυχή του Πόντου».
Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξή του που είναι σίγουρο πως θα συζητηθεί:

Πείτε μας κάτι που είναι συνέχεια στο μυαλό σας.

Αυτές ειδικά τις μέρες μετά τον άδικο χαμό της αγαπημένης μου κουμπάρας Τζέσυς Παπουτσή, το πόσο ματαιόδοξα και εγωκεντρικά άτομα είμαστε στο βασίλειο των ζώων, όπου ανήκουμε βέβαια!

Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμή σας και ποια η μεγαλύτερή σας αδυναμία;

Η μεγαλύτερη δύναμή μου είναι το μεράκι μου για ότι κάνω, είμαι μερακλής άνθρωπος, γουστάρω και η αδυναμία μου είναι το ότι είμαι ευκολόπιστος αλλά όχι πάντα προδομένος απαραίτητα.

Αν γυρίζατε πίσω το χρόνο ποια συμβουλή θα σας έδινε ο νεότερος εαυτός σας;

Γούσταρε τώρα, ξεζούμισε - τρέλανε το παρόν, παράτα το παρελθόν στην μοναξιά του, κι άσε το μέλλον να παιδεύεται από μόνο του.

Ποια είναι η χειρότερή σας συνήθεια;
Το ότι κολλάω με τα ίδια και τα ίδια, τις περισσότερες φορές με ασήμαντα της καθημερινότητας και που σπάνε τα νεύρα! Π.χ. ας πούμε τις ανοησίες διάφορων αμόρφωτων πολιτικάντηδων στα διάφορα πάνελ.

Πότε γίνεστε καχύποπτος;

Από το πρώτο λεπτό. Δύσκολα με κερδίζεις!

Τι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε με τίποτα;

Τα πολύ κοντινά μου πρόσωπα, αν μπορούν κι αυτά βέβαια. Εξ ‘άλλου είναι τόσο λίγα!

Γιορτάζετε τα γενέθλιά σας;

Μικρός όχι. Τώρα ναι έτσι για καμιά μπύρα, κάνα γλυκάκι σε πολύ στενό περιβάλλον, σπιτικά. Ε, τώρα που φεύγουν κι οι φίλοι-ζωντανοί κι αποθαμένοι- εντελώς οικογενειακά.

Ποια στιγμή της ημέρας απολαμβάνετε περισσότερο;

Το πρωί θα έλεγα που βγαίνω στο μπαλκόνι παίρνω το πρωινό μου-απαραίτητα μαρμελάδα από τα χεράκια μου και καφεδάκι. Ρίχνω και μια πασιέντσα για να δω πως θα πάει η μέρα. Αλλά και η νύχτα μου αρέσει, παλιά δε πολύ, εκεί μαζί με τους άλλους κολασμένους.

Αν μπορούσατε να ξυπνήσετε αύριο στο σώμα κάποιου άλλου, ποιος θα ήταν και τι θα κάνατε;

Από Ελλάδα θα ήμουν και πάλι εγώ, αλλά εκεί γύρω στα 20 και θα έκανα τα ίδια και καλύτερα. Από το εξωτερικό θα ήθελα να ξυπνήσω στο σώμα του Μάρλον Μπράντο ή έστω του Τζακ Νίκολσον και θα έκανα τα ίδια και χειρότερα!

Ποια θεωρία συνωμοσίας πιστεύετε;

Αυτούς που πιστεύω, οι δίκαιοι και οι αληθινοί δεν θα έκαναν συνωμοσία ποτέ! Αυτοί που συνωμοτούν είναι αυτοί που μας εξουσιάζουν, δηλαδή οι μέτριοι, οι ηλίθιοι, οι κομπλεξικοί για αυτό και συνωμοτούν!Λένε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όχι! Ο σκοπός και τα μέσα κρίνονται από το αποτέλεσμα!

Αν μπορούσατε να ταξιδέψετε στο χρόνο θα πηγαίνατε στο μέλλον ή στο παρελθόν;

Ταξιδεύω στο παρόν και μου φτάνει. Τα άλλα δύο δεν υπάρχουν. Εμείς ασχολούμαστε μαζί τους για να υποφέρουμε.

Τι μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άβολα;

Όταν μέσα στον παρορμητισμό μου και στην υπερβολή μου, έχω θίξει ,έχω φερθεί άδικα σε κάποιο άτομο.

Όταν μιλάνε για εσάς τι νομίζετε ότι λένε;

Οι περισσότεροι «πολύ αληθινός, μάγκας, ντόμπρος, άρχοντας!» άλλοι ευτυχώς πολύ λίγοι ,κόμπλες ... «τι μαλάκας!».

Έχετε αντίδοτο για το συναίσθημα του φόβου;

Δυστυχώς όχι ακόμα. Άκουσα όμως προχτές από τον Δημήτρη Αποστολάκη απ τους Χαίνηδες κάτι πολύ ωραίο: «Πήγαινε στον φόβο σου κατεπάνω του να τον κομπλάρεις», κάπως έτσι το είπε.

Συμπληρώστε τη φράση: Το πρόβλημα με τη νέα γενιά είναι:

Καθισμένη και μάλλον βολεμένη... από την προηγούμενη γενιά! Αλλά έρχονται χρόνια δύσκολα.

Αν μπορούσατε να πολεμήσετε εναντίον κάποιου λαού από την ιστορία, ποιος θα ήταν αυτός;

Η ιστορία γράφτηκε πια, δεν μπορείς να την αλλάξεις. Τους πολέμους δεν τους δημιουργούν οι λαοί, αλλά οι εκάστοτε εξουσίες των λαών! Είμαι γενικότερα κατά των πολέμων.

Τι σας έμαθε η οικονομική κρίση;

Για το πόσο ηλίθιους, βλάκες μας περνάνε και μας φορτώνουν τις δικές τους κλεψιές και κομπίνες. Δεν αισθάνομαι συνένοχος για κανένα λαμόγιο και τσογλάνι που μας φέρανε σε αυτό το χάλι. Τα λεφτά μου μπορεί να τα πήρανε το μυαλό μου όχι!

Δέχεστε εύκολα μια αρνητική κριτική;

Όχι, τα παίρνω στο κρανίο γιατί οι περισσότερες κριτικές είναι κακόβουλες και κατευθυνόμενες. Με δόλο.

Ποια εποχή από τη ζωή σας αναπολείτε;

Όλως περιέργως την εφηβική μου εποχή, που ήταν δύσκολη μεν αλλά θα ξανάβλεπα τη μάνα μου τον πατέρα μου, τους συμμαθητές και τους φίλους που φύγανε νωρίς.

Τι είναι αυτό που πάντα θέλατε να κάνετε στη ζωή σας; Το πραγματοποιήσατε;

Δεν είχα πάντα συγκεκριμένο πλάνο. Απλά πάντα κάνω αυτό που θέλω. Είμαι απόλυτα σαφής.

Θα πάτε και ας βγει και σε κακό ή δεν θα πάτε;

Θα πάω, θα πάω, θα πάω με χίλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ