Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενέργειες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» από το Συμβούλιο της Ευρώπης, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σε συνέντευξη
τύπου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 2ης συνάντησης της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του ευρωπαϊκού έργου «Cult-RInG», στο οποίο η Κεντρική Μακεδονία συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος. Το «Cult-RInG» είναι έργο διαπεριφερειακής συνεργασίας, που αναδεικνύει την αξία των επενδύσεων στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές και τη συνεισφορά της διαμόρφωσης νέων πολιτιστικών διαδρομών στην ανάπτυξη και την απασχόληση.



Μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Cult-RInG», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ήδη αναπτύξει στενή συνεργασία με τους εταίρους της από την Κύπρο (Περιφέρεια Πάφου) και την Ιταλία (Περιφέρεια Λάτσιο), με σκοπό τη διαμόρφωση και πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής με αντικείμενο «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» και στόχο να την εντάξει στις πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σταθερή επιδίωξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν από την πρώτη στιγμή η συμμετοχή των τοπικών φορέων, των Δήμων, των Μητροπόλεων, της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και φορέων του πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή και ήδη οργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας. Στην επόμενη φάση αναμένεται να συμμετάσχουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες που σχετίζονται με τον Απόστολο Παύλο.

Τα επόμενα βήματα, όπως τα περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας σε συνάντηση εργασίας με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών και διευθυντικά στελέχη ήδη πιστοποιημένων πολιτιστικών διαδρομών. Επίσης, η επισημοποίηση της συνεργασίας με την Περιφέρεια του Λάτσιο από την Ιταλία, το Συμβούλιο Τουρισμού Πάφου από την Κύπρο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού, με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για τη δημιουργία ενός δικτύου με νομικό καθεστώς, το οποίο θα αναλάβει και την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας, για την πιστοποίηση των «Βημάτων του Αποστόλου Παύλου».


«Αυτή η προσπάθεια έρχεται να συμπληρώσει τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του πολιτισμού, με τη χρηματοδότηση έργων, όπως η δημιουργία Μουσείου για τον Απόστολο Παύλο στη Μονή Δοβρά στη Βέροια, αλλά και οι δράσεις ανάδειξης του θρησκευτικού μας πλούτου σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, τις Ιερές Μητροπόλεις και τους Δήμους», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ