Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα καπάκια στους κάδους είναι για να κλείνουν

Ξέρετε σε τι χρησιμεύουν τα καπάκια στους μπλε και πράσινους κάδους απορριμμάτων; Να προστατεύουν το σκουπίδια που ρίχνουμε μέσα, από τη ζέστη, τη βροχή και τις γάτες και τους σκύλους που ενδεχομένως θα τα βγάλουν έξω ψάχνοντας για φαγητό. Κατ' επέκταση, τα καπάκια
προστατεύουν και εμάς, από την έντονη δυσοσμία λόγω ζέστης, τη ρύπανση από τα πεταμένα έξω από τους κάδους σκουπίδια και τα λιμνάζοντα νερά που στον πάτο του κάδου έπειτα από βροχή. Αφήστε που τα σκουπίδια βαραίνουν πολύ από το νερό και ο δήμος (κατ' επέκταση και οι δημότες) πληρώνει περισσότερα για τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Με αφορμή τον ορθάνοιχτο κάδο απορριμάτων που εντοπίσαμε στο κέντρο της Βέροιας, που όποιος τον άνοιξε για να πετάξει κλαδιά και φύλλα (άλλο πάλι αυτό...), «ξέχασε» να τον κλείσει. Καλοκαιρινή η μέρα σήμερα, έπιασε και 35 βαθμούς στη Βέροια, ντάλα ο ήλιος και λίγες ώρες αργότερα, μιας που είχε και μέρες να βρέξει (!), η βροχή έπεσε μαζεμένη μέσα σε μισή ώρα που άνοιξαν οι ουρανοί. Ότι πρέπει δηλαδή για να γεμίσει νερό ο κάδος. Φανταστείτε ευωδία αύριο στη γειτονιά, από τα βρεγμένα σκουπίδια που θα τα χτυπάει ο ήλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ