Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποια είναι η ομάδα Ελπίς Σκουτάρεως που η Βέροια θα αγοράσει το Α.Φ.Μ. της;

Ο Ελπίς Σκουτάρεως είναι αθλητικό σωματείο στο Σκούταρι του νομού Σερρών. Χρώματα του συλλόγου είναι το πράσινο και το λευκό. Δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας διεξάγονταν στο Γήπεδο Σκουτάρεως, αν και κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει
το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών και το Δημοτικό Στάδιο Σιδηροχωρίου. Ο «Αθλητικός Σύλλογος Ελπίς Σκουτάρεως» ιδρύθηκε το 1958. Την περίοδο 1994–95, η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, όπου κατέλαβε την 6η θέση στον 8ο Όμιλο. Την επόμενη περίοδο, 1995–96, τερμάτισε στη 17η θέση με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες. Την περίοδο 2016–17, η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣ Σερρών, γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών 2016–17, φτάνοντας μέχρι τον τελικό και εξασφαλίζοντας μία θέση στη Γ΄ Εθνική.


 

Την περίοδο 2017–18 τοποθετήθηκε στον 1ο Όμιλο του πρωταθλήματος. Πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο περσινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής (αν και νεοφώτιστη τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα) είχε όμως να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα με το γήπεδο της κι έτσι αναγκάστηκε να αγωνίζεται στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών αλλά και στα γήπεδα Σιδηροκάστρου και Χρυσού. Πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Φώτης Κεραμάρης, ο οποίος πριν από λίγο καιρό, είχε ανακοινώσει πως ο σύλλογος αποσύρεται οριστικά από το πρωτάθλημα. Όσον αφορά για το μέλλον της Ελπίδας Σκουτάρεως σύμφωνα με όσα φημολογούνται στα ποδοσφαιρικά στέκια, μπορεί να… συστηθεί εκ νέου στο Σερραϊκό κοινό μέσω του Αστέρα Πεπονιάς και της Β΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Σ.




































Ποια είναι η πόλη Σκούταρι του Δήμου Σερρών;

Το Σκούταρι είναι πεδινή κωμόπολη του Νομού Σερρών με 2.154 κάτοικους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού, στην πεδιάδα 9 χιλ. νότια της πόλης των Σερρών. Ανήκει στον Δήμο Σερρών ενώ μέχρι το 2011 ήταν η έδρα του ομώνυμου δήμου και μετέπειτα δημοτικής ενότητας Σκουτάρεως. Η δημοτική ενότητα έχει έκταση 90,2 Km2 και συνολικό πληθυσμό 2.154 κατοίκους. Πρώτοι στο σηµερινό χωριό κατέφθασαν Μικρασιάτες πρόσφυγες από τη Χωρούδα της Προύσας, τον Οκτώβριο του 1922. Τον Αύγουστο του 1924, ανήµερα του Δεκαπενταύγουστου, στη γιορτή της Κοίµησης της Θεοτόκου, ξεκίνησαν οι Σκουταριανοί πρόσφυγες από το Σκούταρι της Βόρειας Θράκης (Ανατολικής Ρωμυλίας) και τελικά εγκαταστάσθηκαν στην περιοχή του σημερινού οικισμού τον Οκτώβριο του 1924. Έτσι, η κωμόπολη πήρε το όνομά της από το Σκούταρι της Βόρειας Θράκης (Ανατολικής Ρωμυλίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ