Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απάντηση Τάσου Χαλκίδη για το "όχι" του ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις

"Θέλαμε να χαθούμε και χαθήκαμε"
Απόλυτα απογοητευμένοι και κυριολεκτικά στα όρια της επιβίωσης δηλώνουν οι αγρότες του νομού Ημαθίας, η παραγωγή των οποίων επλήγη από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Η χαριστική βολή από τον ΕΛΓΑ δεν άργησε να έρθει,
αφού σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες αναφέρεται ρητά ότι "από τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν άμεσες ζημιές καλυπτόμενες ασφαλιστικά σε καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς (κυρίως Black Diamond), καπνού, κηπευτικών και σανοδοτικών φυτών".  

Κι ενώ οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις του Ιουνίου του 2017, τα άσχημα νέα έρχονται να δώσουν μία καινούργια μαχαιριά στις πλάτες των αγροτών. 

Για την εικόνα που διαμορφώνεται αλλά και για τις πιέσεις που ασκούν τώρα οι αγρότες στην κυβέρνηση Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Τάσος Χαλκίδης, μιλώντας στο veriotis.gr δήλωσε: "Αν δεν βγούμε να φωνάξουμε δεν θα γίνει τίποτα. Δεν γίνεται να αποζημιώνονται όλα τα προϊόντα πλην του ροδάκινου. Ακόμα δεν πληρωθήκαμε τα περσινά και αναζητούμε τη λύση στα δικαστήρια. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος δεν θα δούμε φως. Οι ποσότητες της παραγωγής που έχουν πέσει στο έδαφος έχουν σαπίσει και πρέπει οι αγρότες να τα μαζέψουν για να μην έχουν περαιτέρω ζημιά. Πώς να επιβιώσει ο αγρότης; Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας πρέπει να πουλήσουμε 30 λεπτά το κιλό" υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγροτών, Τάσος Χαλκίδης.

Η επιλογή δυναμιτίζει τη σχέση αγροτών και κυβέρνησης, ενώ οι πιο υποψιασμένοι δεν αποκλείουν ένα ακόμη ελιγμό στην πολιτική σκακιέρα, έτσι ώστε μετά το ΟΧΙ του ΕΛΓΑ να έρθει το ΝΑΙ της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ