Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανάσα δροσιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες στον Άγιο Νικόλαο

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον Ιούλιο να οδεύει προς το τέλος του, αλλά και τις θερμοκρασίες να τραβούν την ανιούσα. Άλλοι για τις... παραλίες τράβηξαν κι άλλοι για... τα εξοχικά τους, οι εναπομείναντες όμως Ημαθιώτες τί μπορούν να κάνουν για να δροσιστούν; Ένας πραγματικός παράδεισος
βρίσκεται στα πόδια των κατοίκων του νομού, σε απόσταση 20 χλμ από τη Βέροια και 50 χλμ από την Αλεξάνδρεια. Το άλσος του Αγίου Νικολάου αποκτά άλλη μορφή το καλοκαίρι, αποτελώντας έναν πνεύμονα πρασίνου και δροσιάς χαρίζοντας στιγμές ανάσας από τις υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένονται εξάλλου για τα επόμενα 24ωρα.
 

Το άλσος του Αγίου Νικολάου, (ή απλά ο Άγιος Νικόλας για τους Ναουσαίους), είναι μάλλον το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Νάουσας. Βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χλμ από τη Νάουσα και η πρόσβαση είναι εύκολη, είτε με Ι.Χ., είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί. Πρόκειται για μία καταπράσινη έκταση με μεγάλα πλατάνια, την οποία διασχίζει το ποτάμι της Νάουσας, η Αράπιτσα. Είναι ένας τόπος που προσφέρεται για χαλάρωση και ηρεμία αλλά και ποικίλες δραστηριότητες.
 


Στον Άγιο Νικόλαο, επιγραμματικά, μπορείτε να βρείτε/δείτε τα εξής:
Την ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Νικολάου
Τις πηγές του ποταμού Αράπιτσα
Μικρή τεχνητή λίμνη, με πέστροφες και πάπιες
Αθλητικές εγκαταστάσεις: Γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ και τένις
Παιδική χαρά
Εκτροφείο θηραμάτων
Μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και σουβενίρ
Καταλύματα για διαμονή (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια)




Φυσικά, μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε μέσα στους πολλούς διαδρόμους που υπάρχουν στο άλσος. Προχωρώντας μέσα στο άλσος, δίπλα στο ποτάμι και ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια, θα βρείτε πολλά εστιατόρια και καφέ για να φάτε και να ξαποστάσετε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ