Quantcast

http://picasion.com/

Ομάδα ΔΙΑΣ στην Ημαθία: Οι «φύλακες άγγελοι» του πολίτη

Αφιέρωμα του veriotis.gr για τα 8 χρόνια από την στελέχωση της υπηρεσίας στην Ημαθία
Η συμβολή τους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι αποφασιστική. Διανύουν ατέλειωτα χιλιόμετρα με τις μηχανές στους δρόμους εδραιώνοντας το αίσθημα

ασφάλειας στους πολίτες, ενώ οι καθημερινοί έλεγχοι, οι συλλήψεις και η ένστολη παρουσία τους λειτουργούν αποτρεπτικά και παράλληλα αποτελεσματικά, όπου αυτό απαιτείται. Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) είναι αναμφίβολα οι «φύλακες άγγελοι» του πολίτη στην Ημαθία.
 
Η στελέχωση της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Βέροια φτάνει τους 16 άνδρες και στη Νάουσα τους 8. Η αναγνώριση από τους πολίτες έχει γίνει πολλές φορές έμπρακτα, καθώς έχουν συμβάλλει οικονομικά στην υλικοτεχνική υποδομή με στολές και γάντια.

«Πέφτουν στη φωτιά» για να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα και αυτό τους το αναγνωρίζει συνολικά η κοινωνία. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιδίωξαν και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν να έρθουν δίπλα στον πολίτη με «ανθρώπινο πρόσωπο», τονίζει χαρακτηριστικά στο veriotis.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, Απόστολος Μούρτης.

«Ανταποκρίνονται», προσθέτει, «τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και στον τομέα της καταστολής της εγκληματικής δραστηριότητας, με προθυμία, ζήλο και αυταπάρνηση». 


Στοιχεία δράσης μέσα σε 8 χρόνια

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της ΔΙΑΣ στην Ημαθία στα 8 χρόνια (πρώτη υπηρεσία 18/07/2010) της δράσης της είναι αξιοσημείωτος. Διενήργησε 33.800 ελέγχους οχημάτων, 62.000 ελέγχους ατόμων, ενώ έκανε 930 συλλήψεις για διάφορα σοβαρά ποινικά αδικήματα, ενώ οι άνδρες της ΔΙΑΣ ανταποκρίθηκαν σε 13000 σήματα.



Ένα καίριο ζήτημα είναι η εκπαίδευση των στελεχών της Ομάδας. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και ως δικυκλιστές, διατρέχουν αυξημένους κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα, λόγω τροχαίων ατυχημάτων που τις περισσότερες φορές δεν προκαλείται με δική τους υπαιτιότητα. «Προκειμένου η επιχειρησιακή δράση να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, το προσωπικό είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για την οδήγηση των δικύκλων και τη θέση του συνεπιβάτη» υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο κ. Μούρτης.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τους αστυνομικούς της Ομάδας, που «οργώνουν» αδιάλειπτα την Ημαθία, είναι πολύ μεγάλοι, ενώ υπενθυμίζεται ότι δύο στελέχη της είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καταδίωξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ