Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαμός σε πρόγαμο της Βέροιας - Ανταλλαγές νυφικού, κοστουμιού και αλευρωμάτων!

Γέμισε με πυροτεχνήματα ο ουρανός!
Ένα από τα πιο δημοφιλή έθιμα στους ελληνικούς γάμους και φυσικά ακόμα μια αφορμή για γλέντι, ενόψει του ευτυχισμένου γεγονότος, είναι το προγαμιαίο γλέντι, ο πρόγαμος λαϊκιστί, στο σπίτι του γαμπρού και της νύφης αντίστοιχα. Δημοφιλέστερη
μέρα για τη διοργάνωσή του; Η Πέμπτη, αν ο γάμος είναι Σάββατο, το ζευγάρι συνήθως τα διοργανώνει ταυτόχρονα για να γίνουν και οι παραδοσιακές... ανταλλαγές νυφικού, κοστουμιού και αλευρωμάτων, ενώ συνοδεύονται από ζωντανή παραδοσιακή μουσική. 


Ένας τέτοιος πρόγαμος διοργανώθηκε και χθες το βράδυ, στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης (κοντά στην οδό Πιερίων). Το γλέντι είχε τα πάντα. Ζωντανή μουσική σε βλάχικους ρυθμούς, που ξεκίνησε νωρίς το βράδυ και σταμάτησε νωρίς το πρωί, κόρνες, έθιμα, χορό με το νυφικό, ακόμα και πυροτεχνήματα! 


Η βροχή ήταν για το ζευγάρι και τους γονείς τους ψιλά γράμματα, αφού η μουσική δε σταμάτησε λεπτό, παρά τους απειλητικούς κεραυνούς στο Βεροιώτικο ουρανό. Οι καλεσμένοι δεν ξέρουμε αν πέρασαν καλά, πολλοί όμως από τις γύρω γειτονιές, πήραν το ποτάκι τους, βγήκαν στο μπαλκόνι, απόλαυσαν δροσιά και live μουσική, βγήκαν και selfie με φόντο τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Γιατί είπαμε, κρίση - κρίση αλλά ο γάμος - γάμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ