Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τεράστια κουνούπια εμφανίστηκαν στις Βαρβάρες - Ανησυχούν οι κάτοικοι

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, η εμφάνιση μεγάλων κουνουπιών που έχουν κατακλύσει την γύρω περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, εδώ και δύο ημέρες περίπου, έχουν εμφανιστεί στο χωριό μεγάλα έντομα αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητας.
Χωρίς κανείς να γνωρίζει το είδος των κουνουπιών αυτών, καθώς υπάρχουν 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο, έχουν δημιουργήσει ανησυχία στον κόσμο, ο οποίος με εκκλήσεις του ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες την άμεση κινητοποίησή τους.


Συνήθως επιτίθεται στον άνθρωπο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας με
αποκορύφωμα το σούρουπο και την αυγή. Τα θηλυκά προτιμούν να τσιμπούν στις περιοχές των αστραγάλων και των γονάτων, ενώ εκτός από τον άνθρωπο τσιμπούν με ευκολία και άλλα θηλαστικά, αλλά και πτηνά. Οι φωτογραφίες που μας έρχονται από τις Βαρβάρες είναι ενδεικτικές. «Θα πρέπει να γίνουν γρήγορα οι ψεκασμοί στο χωριό» μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ