Quantcast

http://picasion.com/

Το Ε' Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ΚΔ' Παυλείων

Στο πλαίσιο των ΚΔ΄ Παυλείων, το Σάββατο 16 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, όπως κάθε χρόνο το Ε’ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών, με θέμα «Η διακονία του λόγου στη Βυζαντινή αγιογραφία». Στην αρχή
χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο τέλος απένειμε και τα αναμνηστικά των ΚΔ΄ Παυλείων στους ομιλητές. Πρώτος ομιλητής ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Κουρεμπελές, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο λόγος της εικόνας στην εικόνα του λόγου».


Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ζωγραφίζοντας την ομορφότερη εικόνα του κόσμου». Στο συνέδριο χρέη προέδρου ανέλαβε ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Εμμανουήλ Τσιτούρας. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου και Δρ. Θεολογίας π. Στυλιανός Μακρής.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ