Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις 11 Ιουλίου στη Βεργίνα το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Θα δόσει άδεια το ΚΑΣ;
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση πολιτιστικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων στο κάλεσμα (δείτε ΕΔΩ) που απηύθυνε η Παμποντιακή Ομοσπονδία και ο "Ευστάθιος Χωραφάς" για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της
Δευτέρας 25/6 συναντήθηκαν στην Πατρίδα περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι με ιδιαίτερη θέρμη ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία και συναποφάσισαν το Συλλαλητήριο να γίνει στη Βεργίνα, την Τετάρτη 11 Ιουλίου και ώρα 19:30.  
Επίσης, κατά τη χθεσινή συνάντηση το συντονισμό της οποίας είχε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς" κ. Αντώνης Καγκελίδης, ορίστηκε ηοργανωτική επιτροπή που θα αναλάβει τις επόμενες πρωτοβουλίες, όπως το κάλεσμα στους θεσμικούς φορείς της Ημαθίας και όχι μόνο, αλλά και τη συνδρομή της Επιτροπής Αγώνα των Παμμακεδονικών Ενώσεων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επειδή ο πεζόδρομος μπροστά στους Βασιλικούς Τάφους  των Αιγών εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για το "φόβο των Ιουδαίων" εστάλη άμεσα αίτημα στο ΚΑΣ που συνεδριάζει αυτές τις μέρες για να εγκριθεί η παραχώραηση του εν λόγω χώρου. 

Πάντως, οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι αποφασισμένοι, ακόμα και σε περίπτωση άρνησης του ΚΑΣ, το Συλλαλητήριο να γίνει στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας. 





1 σχόλιο:

  1. Κακῶς, κάκιστα ἔχει ἁρμοδιότητα τὸ Κεντρικὸ Ἀρχαιολογικὸ Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) γιὰ τὸν πεζόδρομο ἐνώπιον τῶν βασιλικῶν τάφων.

    Τέλος πάντων, εἶναι εὐκαιρία ν' ἀποδείξουν οἱ ἀρχαιολόγοι ἂν εἶναι ἐπιστήμονες καὶ πατριῶτες ἢ ἀνιστόρητοι καὶ προδότες._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ