Quantcast

http://picasion.com/

Μουσική «σκυταλοδρομία» το Σάββατο στην Εύηχη Πόλη - Με 4 συναυλίες κλείνει απόψε η αυλαία

Τρίτη μέρα του Φεστιβάλ Εύηχη Πόλη και οι μουσικές ήχησαν σε 5 διαφορετικά σημεία της Βέροιας, με μουσικές κάθε είδους, από το πρωί μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Σάββατο πρωί και όσοι βρέθηκαν στον πεζόδρομο της αγοράς, έκαναν τα ψώνια τους ή ήπιαν τον καφέ τους, απολαμβάνοντας
μουσικές του κόσμου σε μουσικές του δρόμου, από τον Παναγιώτη Ανδρέογλου στο ακορντεόν και τον Άλκη Καρυζώνη στο σαξόφωνο. 
Το βραδάκι ξεκίνησε μια σκυταλοδρομία μουσικών εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της Βέροιας. Ξεκινώντας από το Βυζαντινό Μουσείο, με κλασσικές συνθέσεις και κέλτικες μελωδίες με duo άρπες, τις Κατερίνα Κίτσου και Πέλη Πλίκα, που αποτελούν Arpeggiato Doppio. 
Τη σκυτάλη πήρε η συναυλία στην πλατεία Εληάς, που γέμισε ασφυκτικά με τον κόσμο να απολαμβάνει τον Φοίβο Δεληβοριά, τη Μαρίνα Σάττι και τις Fones, που πρόσφεραν μια ατμόσφαιρα «γιουσουρούμ», όπως ονομάζεται και η παράστασή τους, με τραγούδια από όλο τον κόσμο. Αργά το βράδυ, η νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας και Μικτή Χορωδία της ΚΕΠΑ, ξεχύθηκαν στις γειτονιές της Βέροιας και αφιέρωσαν επτανησιακές μαντινάδες κάτω από τα Βεροιώτικα μπαλκόνια.



Τα μεσάνυχτα η στοά της Μπαρμπούτας μεταμορφώθηκε σε σκηνικό τρόμου, με jazz μουσική και σκοτεινά παραμύθια, από τον Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, Νίκο Σιτοπαναγιωτόπουλο στο βιμπράφωνο, τον Στέλιο Πελασγό στην αφήγηση και την Μαρία Κυρμά στο χορό. Το Φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη, ολοκληρώνεται απόψε, με τέσσερις συναυλίες σε Βέροια, Ριζώματα και Βεργίνα. Δείτε το σημερινό πρόγραμμα: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ