Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κωστόπουλος: «Να σταματήσει κάθε φωνή διχασμού»

Την δική του άποψη για την ονομασία των Σκοπίων κατέθεσε μέσα από το veriotis.gr ο Τάσος Κωστόπουλος. Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας μεταξύ άλλων υπεραμύνθηκε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση πως θα πρέπει άμεσα να
σταματήσει κάθε φωνή που διχάζει την Ελληνική κοινωνία. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του:


«Θεωρούμε ότι η συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση και λύνει χρόνια προβλήματα μεταξύ των δύο κρατών. Η ονομασία της πΓΔΜ, με το σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό ως «Βόρεια Μακεδονία» προς όλες τις κατευθύνσεις, ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική γραμμή (erga omnes), όπως αυτή εκφράστηκε από το 2008 και νωρίτερα. Η σημερινή κυβέρνηση εκτός του ονόματος έκανε ξεκάθαρο προς τους βόρειους γείτονές μας ότι προϋπόθεση της συμφωνίας, είναι να γίνει συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να εξαλειφθούν οποιαδήποτε α λυτρωτικά στοιχεία που επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. 

Επιπλέον ξεκαθαρίζει το θέμα της γλώσσας, η οποία μπορεί να αποκαλείτε μακεδονική, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική γλώσσα και ότι οι ρίζες αυτής, είναι σλαβικής προέλευσης. Ξεκαθαρίζει επίσης το θέμα της εθνότητας, ότι θα αποκαλούνται ως πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας. Τέλος σταματά κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να επέμβει στην περιοχή για τη δημιουργία του οθωμανικού τόξου. Η συμφωνία αυτή ανοίγει το δρόμο για την συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη των Βαλκανικών χωρών και καθιστά τη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων. 

Θεωρώ ότι κάθε φωνή φανατισμού και ξενοφοβίας πρέπει να σταματήσει. Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με το θυμικό και τον φανατισμό. Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα καρποφορήσει και είναι σίγουρο ότι δεν θα εκφοβίσει κανένα. Ο διάλογος είναι πάντα η καλύτερη οδός για τους πολίτες αλλά και τη χώρα. Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες είτε συμμετέχουν στα συλλαλητήρια είτε όχι, να σταματήσουν κάθε φωνή διχασμού. Καλούμε να συμβάλλουν όλοι στη δημοκρατία, στον ειλικρινή διάλογο, μακριά από κάθε προσπάθεια για μικροπολιτικούς και κομματικούς λόγους».

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΡΑΤΣΙΔΗΣ15 Ιουνίου 2018 στις 8:08 μ.μ.

    Κύριε Κωστόπουλε
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου(τον οποίο προσπαθείευτυχώς μάταια να μιμηθεί,ο κ.Τσίπρας) αν θυμάμαι καλά είχε πεί ότι το όνομα Μακεδονία είναι το όχημα του αλυτρωτισμού των βόρειων γειτόνων μας. Βέβαια και όλα τα άλλα έχουν την σημασία τους αλλά το μέγιστο όπλο που η κυβέρνηση παράδωσε στα Σκόπια είναι η ονομασία. Παρακαλώ δε μην επιμένετε ότι η ονομασία Βόρεια Μακεδονία είναι επιτυχία γιατί αν όχι άμεσα, σε λίγο καιρό θα φύγει εν τοις πράγμασι το Βόρεια και θα μείνει το Μακεδονία με την συναίνεση πλέον της Ελλάδας. Δεν ΄θα έχει καμία σημασία αν επίσημα θα μείνει το Βόρεια Μακεδονία, όλοι οι πολίτες του κόσμου θα λένε Μακεδονία και άντε να τους πείσουμε εμείς ότι η Μακεδονία αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία. Πάντως οι Σκοπιανοί δεν θα καταβάλλουν καμία προσπάθεια. Επιπλέον φαντάζεστε όταν θα συνομιλούν οι Σκοπιανοί με τους άλλους πολίτες του κόσμου για την γλώσσα τους θα κάνουν άραγε την διευκρίνηση ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική? Έτσισ σε λίγο καιρό στους πολίτες του κόσμου θα έχει επικρατήσει η ονομασία Μακεδονία για τα Σκόπια και θα μείνουν κάτι κουρελόχαρτα όχι για πολύ και αυτά, να ονομάζουν τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία. Θα μείνετε λοιπόν δυστυχώς στην ιστορία και στην συνείδηση του ελληνικού λαού(και όχι των ξένων που προς το παρόν σας εγκωμιάζουν-μετά και αφού τους κάνετε την δουλειά) με
    ονόματα που φαντάζομαι δεν θα σας αρέσουν. Να σας θυμίσω μερικές όπως και στον λαλίστατο συγχωριανό σας(ο οποίος τρομάρα του παριστάνει τον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού)ΕΦΙΑΛΤΗΣ κλπ. Οσο για τον Υπουργό Εξωτερικών που συμπεριφέρεται ως πολιτική χαζοβιόλα, σας παρακαλώ αφήστε τον να πάει διακοπές γιατί διαφορετικά αν προσπαθήσει να λύσει και το Αλβανικό θα ονομαστεί η Ήπειρος Νότια Τσαμουριά.

    Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ