Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θεϊκή σοκολατόπιτα στο τηγάνι!

Υπέροχη ιδέα για μια Κυριακάτικη απόλαυση
Η εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα... σοκολάτα, μας... κολάζει Κυριακάτικα! Αιτία η μοναδική και θεϊκή θα λέγαμε συνταγή για μία γρήγορη και εύκολη σοκολατόπιτα στο τηγάνι. Δοκιμάστε να την φτιάξετε και να την εντάξετε σε πολλά
ακόμα Κυριακάτικα τραπέζια... και όχι μόνο! Προλαβαίνετε να την ετοιμάσετε μέσα σε μόνο 20 λεπτά...  
Υλικά 

80γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
60γρ ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας κακάο
120γρ νερό
130γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κοφτή (1/2 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αυγό
60γρ γάλα χαμηλών λιπαρών
1 βανίλια σε σκόνη

Για το γλάσο σοκολάτας 

80γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας κακάο
8 κουταλιές της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών (φρέσκο ή εβαπορέ)
1 βανίλια σε σκόνη
250γρ ζάχαρη άχνη
100γρ χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και βάζετε αρχικά τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, το νερό και το κακάο. Τα αφήνετε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά (πριν να βράσει), και αφαιρείτε από τη φωτιά. 


Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, μια μικρή πρέζα αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο τηγάνι (εκτός φωτιάς) κι ανακατεύετε καλά μέχρι το σιρόπι κακαόυ να απορροφήσει καλά όλο το μίγμα αλευριού. 

Τέλος, στο μπολ που χρησιμοποιήσατε και πριν για το αλεύρι, χτυπάτε λίγο το αυγό με το γάλα και τη βανίλια και ρίχνετε κι αυτό το μίγμα μέσα στο τηγάνι σας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά τα υλικά στο υπόλοιπο μίγμα σας (σε αυτή τη φάση το μίγμα σας, ενώ ήταν πιο σφιχτό, θα ξανα-αραιώσει λίγο και θα απλώσει σε όλο το τηγάνι). 

Βάζετε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-16 λεπτά (σε περίπτωση που το τηγάνι σας έχει πλαστική λαβή καλύψτε τη αρχικά με χαρτί ψησίματος και μετά με αλουμινόχαρτο). Βγάζετε από το φούρνο κι αφήνετε τη σοκολατόπιτα για 10-15 λεπτά να κρυώσει. 

Εντωμεταξύ ετοιμάστε το γλάσο βάζοντας σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη σκόνη κακάο, τη μαργαρίνη και το γάλα. Μόλις λιώσει η μαργαρίνη και ενοποιηθούν τα υλικά ρίχνετε μέσα και τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τα σπασμένα φιστίκια. Μόλις ενοποιηθεί και η ζάχαρη με τα υπόλοιπα υλικά αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε το γλάσο πάνω στη σοκολατόπιτα! Καλή σας απόλαυση!

1. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φιστίκια Αιγίνης με πίνατς, φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας! Μην φοβηθείτε να βάλετε ακόμα και αλατισμένους ξηρούς καρπούς! Το αλάτι των ψημένων ξηρών καρπών θα νοστιμίσει ακόμα περισσότερο την σοκολατόπιτά σας!

2. Αν ο φούρνος σας δεν είναι αρκετά δυνατός αφήστε τη σοκολατόπιτα για 1-2 λεπτά ακόμη, αλλά με πολύ προσοχή για να μην στεγνώσει.

3. Συνοδέψτε την ζεστή σοκολατόπιτά με μια μπάλα παγωτού βανίλιας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ