Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτοιμο το πρώτο φάρμακο κάνναβης στην Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την εισαγωγή του
Η εισαγωγή του πρώτου φαρμάκου κάνναβης στην Ελλάδα εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας, μια απόφαση ιδιαίτερα σημαντική για τη χρήση ιατρικής κάνναβης στη χώρας. Αναλυτικότερα, με απόφαση του υπουργείου Υγείας θα
ξεκινήσει η εισαγωγή του φαρμάκου κάνναβης Sativex, το οποίο πλέον οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν στους ασθενείς. Η απόφαση στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου με τίτλο «Έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια Ναρκωτικών Φαρμάκων (SATIVEX)».

Τι είναι το Sativex 

Το φάρμακο Sativex έχει μια αναλογία 50% Κανναβιδιόλης-CBD και 50% Δ9 Τετραϋδροκανναβινόλης-THC και εισήχθη στην αγορά το 2010 στην Αγγλία, ως φάρμακο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τον Νευροπαθητικό Πόνο και τη Σπαστικότητα.

Η συνολική δαπάνη ύψους έως 72.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας Φ. 210 (Κ.Α.Ε.3325).

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην απόφαση έγκρισης, τo φαρμακευτικό σκεύασμα θα πρέπει να πληροί επακριβώς τις προδιαγραφές των σχετικών μονογραφιών και θα συνοδεύεται από τα ανάλογα πιστοποιητικά ανάλυσης παρτίδων που θα προέρχονται από τον παραγωγό οίκο, όπου και θα αναγράφεται ότι συμφωνούν με τις ανωτέρω προδιαγραφές.


Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου είχε δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Στην ΚΥΑ καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ως αρμόδια αρχή για την εποπτεία και τον συντονισμό τόσο των εγκαταστάσεων των μονάδων, όσο και των μεταφορών των τελικών προϊόντων, τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΔΑ/ΑΕΑ), τις οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας και, όπου δεν υφίστανται τέτοια, τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ