Quantcast

http://picasion.com/

Συνεδρίασε η Επιτροπή για τα αδέσποτα της Βέροιας - Πως και που θα επανεντάσσονται;

Προς αναζήτηση νέων περιοχών επανένταξης - Προσωρινά στο Ταγαροχώρι
Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας 18/6 στο Δημαρχείο Βέροιας η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του δήμου Βέροιας, με δυο
θέματα, την λήψη απόφασης για την επανένταξη αδέσποτων που διαχειρίστηκε ο δήμος και τον προσδιορισμό περιοχών για την επανένταξη αδέσποτων που περισυλλέχθηκαν από περιοχές υψηλής πυκνότητας. 
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, που μαζί με την αρμοδιότητα που αφορά τα αδέσποτα του δήμου Βέροιας, πήρε από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο και τη σκυτάλη της προεδρίας.
Η επιτροπή συζήτησε για συνολικά 38 αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Από αυτά, τα 30 προσκομίστηκαν στο Δημοτικό Κτηνιατρείο με σκοπό τη διαχείριση και πλέον κρίνονται υγιή για επανένταξη. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονταν από περιοχές επανένταξης, ενώ τα υπόλοιπα περισυλλέχθηκαν από την Εφορία, τα Δικαστήρια, το ΚΕΠ, το ΕΠΑΛ, τις Σαραντόβρυσες, το ΕΑΚ Μακροχωρίου, την Περιφερειακή Οδό, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου, ενώ ένα επιστράφηκε από υιοθεσία.
Τα 2 από αυτά, περισυλλέχθηκαν από το συνεργείο περισυλλογής του δήμου από την Περιφερειακή Οδό και την Αγία Μαρίνα, επειδή καταγγέλθηκαν ως επιθετικά (δάγκωσαν), είναι διαχειρισμένα, είναι υγιή και ικανά για επανένταξη, ενώ δεν έχουν εκδηλώσει αναίτια επιθετική συμπεριφορά κατά την παραμονή τους στο χώρο. 
Τα 6 από αυτά, περισυλλέχθηκαν από το συνεργείο περισυλλογής του δήμου από την Άμμο, τη Μέση, τα Δικαστήρια και τη Ραχιά, επειδή καταγγέλθηκαν ως επιθετικά (δεν δάγκωσαν), είναι διαχειρισμένα, είναι υγιή και ικανά για επανένταξη, ενώ δεν έχουν εκδηλώσει αναίτια επιθετική συμπεριφορά κατά την παραμονή τους στο χώρο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, τα ζώα από τις περιοχές επανένταξης θα επιστρέψουν εκεί, μαζί με κάποια που λόγω κατάστασης κρίθηκε η εκεί παραμονή τους, κάποια που μεγάλωσαν στο Ταγαροχώρι θα παραμείνουν προσωρινά εκεί για λόγους ασυλοποίησης, ενώ κάποια θα επανενταχθούν στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στο δρόμο για το Κουμανίτσι, όπου εκεί υπάρχει άτομο που τα ταΐζει.
Η Επιτροπή συζήτησε επίσης και για την «τύχη» των 10 ζώων που περισυλλέχθηκαν από το δήμο στις 5 Ιουνίου από τη ΜΕΒ, το πάρκο της Εληάς και το πάρκο των Αγίων Αναργύρων. Η πρόταση του προέδρου και αρμόδιου αντιδημάρχου Θεόφιλου Κορωνά ήταν τα ζώα αυτά, καθώς και όσα περισυλλέγονται από το δήμο, αφού διαχειριστούν, να παραμένουν προσωρινά στο στην περιοχή επανένταξης στο Ταγαροχώρι, μέχρι να βρεθούν νέες περιοχές επανένταξης τις οποίες θα υποδείξει το Τμήμα Περιουσίας και θα προέρχονται από όλες τις περιοχές του δήμου.
Πρόταση επί του θέματος είχε και η εκπρόσωπος του Φιλοζωϊκού Σωματείου κ. Βάσω Τάκη, που πρότεινε τα ζώα του περισυλλέγονται, εφόσον ήταν νομίμως επανενταγμένα και διαχειρισμένα, να επανενταχθούν στο μέρος που είχαν αρχικά επανενταχθεί.
Πρόταση είχε και η η εκπρόσωπος του Φιλοζωϊκού Σωματείου κ. Αιμιλία Καλπάκη, η οποία διαφώνησε με την πρόταση του κ. Κορωνά, συμφώνησε εν μέρει με την πρόταση της κ. Τάκη, με τη διαφορά να επανενταχθούν 4 ζώα στους Αγίους Αναργύρους, ζητώντας παράλληλα να επιβάλλεται η φυσική παρουσία των Φιλοζωικών Σωματείων στην περιοχή επανένταξης Ταγαροχωρίου. Η πρόταση που υπερψηφίστηκε ήταν αυτή του κ. Κορωνά, με 3 υπέρ και 2 κατά.

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ..ΙΔΙΟΤΡΟΠΟΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΙΣΤΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΌΡΕΞΗ΄ΜΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ.ΜΥΣΤΗΡΙΟΙ ΕΕ ΜΥΣΤΗΡΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΩΝ,ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΤΟ ΤΑΞΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ