Quantcast

http://picasion.com/

Εντοπίσαμε στη Βέροια την «μέντορα» και πρώτη σκηνοθέτιδα του Γιώργου Καραμίχου

Δεν έχει πολύ καιρό που επισκέφθηκε τη Βέροια ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, για να παρουσιάσει το τελευταίο του μυθιστόρημα. Φίλος καλός του «δικού μας» Γιώργου Καραμίχου, η κουβέντα έφτασε κάποια στιγμή στο πρόσωπό του, την πορεία του και τη διεθνή καριέρα. Κάπου
ανάμεσα στο κοινό, πίσω-πίσω, η κυρία Μαρκέλλα, που με ένα αίσθημα υπερηφάνειας και γλυκιάς νοσταλγίας στα λόγια της, αναφέρθηκε στην πρώτη επαφή του Γιώργου Καραμίχου με την υποκριτική. Η οποία παρακαλώ έγινε χάρη στην ίδια, στους Γεωργιανούς, το χωριό του Γιώργου, όπου πέρασε τα μισά παιδικά του χρόνια, αφού το μισό χρόνο ζούσε με την οικογένειά του στη Βέροια και το μισό εκεί.

Η κυρία Μαρκέλλα λοιπόν, γυμνάστρια στο επάγγελμα, τα καλοκαίρια στο χωριό αναλάμβανε να απασχολήσει τα παιδιά, δημιουργώντας μαζί τους θεατρικές ομάδες και σκηνοθετώντας σκετσάκια. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος, που μόλις 6-7 ετών τότε, ήταν ο πιο συνεπής, διαβασμένος και ορεξάτος από όλους! 
«Ήταν ο πιο συνεπής από όλα τα παιδιά. Ερχόταν πάντα λίγο πιο νωρίς από την καθορισμένη ώρα της πρόβας, πάντα διαβασμένος και προετοιμασμένος, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά που δεν ήξεραν το ρόλο, δεν είχαν μαζί τους τα χαρτιά. Παρά την ηλικία του, ήταν μόνο 6-7 χρονών, είχε όρεξη, θεατρικότητα, τραγουδούσε και έπαιζε», περιέγραψε στο veriotis.gr η κυρία Μαρκέλλα. 
Για τις πρώτες του θεατρικές εμπειρίες μίλησε στο παρελθόν και ο Γιώργος Καραμίχος. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, «Πρωτοέπαιξα στο χωριό σε κάτι σκετσάκια που σκηνοθετούσε η θεία Μαρκέλλα. Έπαιξα τον Λουλούκο, το σκυλάκι της αδελφής μου. Και με τα εισιτήρια, παγωτό».

«Φυτώριο» οι Γεωργιανοί, χάρη στη θεία Μαρκέλλα, αφού κάτι που ξεκίνησε από την ίδια σαν καλοκαιρινό παιχνίδι, σύντομα αποδείχθηκε μικρόβιο και πλέον τρόπος ζωής και επάγγελμα για τον Γιώργο Καραμίχο, που η ίδια, όπως μας ανέφερε, παρακολουθεί την πορεία του, χαίρεται πολύ για αυτόν και είναι περήφανη για όλα όσα έχει καταφέρει.

Και ο Γιώργος όμως δεν έχει ξεχάσει τη «μέντορά» του και πρώτη του σκηνοθέτιδα. «Όταν έρχεται στη Βέροια, θα με συναντήσει, ενώ με έχει αναφέρει και σε συνεντεύξεις του», είπε συγκινημένη.

Στο τέλος, ο καλός του φίλος Κώστας Κρομμύδας, βγήκε και μια σέλφι με την κυρία Μαρκέλλα, όπου έστειλε στο Γιώργο για να «ζηλέψει»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ