Quantcast

http://picasion.com/

«ELECTRA» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Τμήμα Θεατρικής Υποδομής «Ορίζοντες» & «Πρώτη Πράξη»
Οι Ομάδες «Ορίζοντες» & «Πρώτη Πράξη» (παιδιά Λυκείου) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζουν την παράσταση «Electra», κείμενο βασισμένο στo αρχαίο κείμενο
«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Μαλιάρα. Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις 9.00μ.μ. στο Χώρο Τεχνών με γενική είσοδο 3€. Προπώληση εισιτηρίων: γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140.

Συντελεστές Παράστασης

Βασισμένο στo αρχαίο κείμενο «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας

Σκηνογραφία (σχεδιασμός & κατασκευή) / Κατασκευή Μάσκας/ Ενδυματολογία: Γεωργάκη Χαρά, Γεωργόπουλος Δημήτρης , Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία

Επιμέλεια μάσκας: Οικονομίδης Δαμιανός

Μουσική Επιμέλεια/ Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Τεχνικός Σκηνής: Γιάννης Κοντός

Φωτογραφία: Τάσος Θώμογλου

Φωτισμοί: Γιάννης Δουλγερίδης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αλεξίου Γιώργος, Αντάρα Ειρήνη, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γάτου Μαρία, Γκιλιοπούλου Μαρία, Εμμανουήλ Ελένη, Ιορδανίδου Δήμητρα, Καϊσερλή Ιωάννα, Καλαμπαλίκα Ελευθερία, Κατσικάρη Ιουλία, Κουτρουμάνη Ελένη, Κρομύδα Χάιδω, Κυριάκου ζωή, Λαναρή Άννα-Μαρία, Μανιοπούλου Εύη, Μούζη Μαρίζα, Μπάτσιου Έλλη, Μπένου Χριστίνα, Μπερίσα Αλεξία, Παπαδόπουλος Ηλίας, Παπαευθυμίου Ζωή, Πέρογλου Μαρία, Πρατσουλάκη Αθηνά, Ράπτη Αλεξάνδρα, Ρέππας Διονύσης, Σαρηγιαννίδης Λάζαρος, Τεκίδης Χρήστος, Τσανακτσίδης Χρήστος, Τσίλη Ελένη, Χαρπαντίδου Άντρια, Ψαρράς Γιάννης.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Πώς κάνεις 31 νέους να ενδιαφερθούν για έναν τόσο σπουδαίο κείμενο, όπως αυτό της Ηλέκτρας του Ευριπίδη; Πώς καταφέρνεις να βγαίνει ο ποιητικός αυτός λόγος από τα στόματά τους, αληθινός; Τους εμπλέκεις, είναι φέτος η δική μου απάντηση! Η Ηλέκτρα, μια νέα έφηβη επαναστάτρια, οργισμένη με τη μητέρα της, με σύμμαχο τον αδερφό της Ορέστη, παίρνει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, δολοφονώντας την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, τους δύο υπαίτιους για το χαμό του. Για πoιο λόγο οργίζεστε εσείς και τι είναι αυτό, που θα σας έκανε να επαναστατήσετε σήμερα, ήταν οι προβληματισμοί, που έθεσα στα παιδιά. Στη σκηνή του Χώρου Τεχνών, στις 17 Ιουνίου, υπό τους rock ήχους των AC-DC, των Black Sabbath, των Doors και άλλων, σε ένα σκηνικό, που θυμίζει βουλκανιζατέρ, τα παιδιά ξετυλίγουν μια αρχαία τραγωδία, σύγχρονα, αποφασιστικά, με εφηβική τρέλα και επαναστατική διάθεση!

Οργισμένα νιάτα κι αυτά, σαν την Ηλέκτρα και τον Ορέστη.

Ιδιαίτερα ευχαριστήρια για την παραχώρηση των σκηνικών αντικειμένων και άλλων στους:
Ελαστικά: Κατροτζανάκης Κωνσταντίνος
Motomaniac center: Δημήτρης Μητριτώνης
Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Ζερβός Σπύρος: για την παραχώρηση αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις της ομάδας σκηνογράφων – ενδυματολόγων
Δήμητρα Σταματίου και Κίκα Ζαχαριάδου για την προετοιμασία και εκπαίδευση των παιδιών στην εμψύχωση των μασκών
Βασίλη Σισμανίδη, Αχιλλέα Τότσκα, Γιάννη Καρτασάκη, Στάθη Κυριακίδη και Γιάννη Στεργίου για τη διάθεση των μηχανών τους

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ