Quantcast

http://picasion.com/

Βρέχει... προβλήματα για τους αγρότες της Ημαθίας - Δείτε φωτογραφίες

Το ύψος των ζημιών στις ροδακινοκαλλιέργειες αναμένεται να αποτιμήσουν τα επόμενα 24ωρα οι αγρότες του νομού Ημαθίας, βλέποντας τις τελευταίες 5 μέρες την παραγωγή τους να πλήττεται από τις έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες σημειώνονται στον κάμπο της Ημαθίας. Καρποί που έχουν πέσει από τα
δέντρα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχουν πλημμυρίσει και ο "εχθρός" της μονίλιας που παραμονεύει σε περίπτωση απότομης ανόδου της θερμοκρασίας, συνθέτουν ένα απογοητευτικό σκηνικό για την παραγωγή συμπύρηνου και επιτραπέζιου ροδάκινου. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μιλώντας στο veriotis.gr τόνισε πως οι αγρότες που ξεκίνησαν τη συγκομιδή, παρατηρούν τα ίδια δείγματα ζημιών στους καρπούς όπως εκείνα τον Ιούνιο του 2017, περίοδο που η παραγωγή είχε πληγεί εξαιτίας ανάλογων φαινομένων βροχόπτωσης.  
"Πρέπει να βγουν οι αγρότες να ραντίσουν λόγω του φόβου εκδήλωσης της μονίλιας. Βρέχει εδώ και 5 μέρες και από την υγρασία πλήττεται ο καρπός και το δέντρο. Πέρσι είχαν ξεραθεί δέντρα από τις βροχές σε Μελίκη, Παλαιό Πρόδρομο και αλλού, λόγω πλημμύρας στα χωράφια. Ο ΕΛΓΑ πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για νέες εκτιμήσεις ζημιών" υπογραμμίζει ο κ.Χαλκίδης.

Επόπτες στα χωράφια

Η αποτίμηση των ζημιών έχει ξεκινήσει από επόπτες του ΕΛΓΑ στην Ημαθία, με καταγραφή των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην παραγωγή από τις βροχές και τις καταιγίδες. Την ίδια ώρα οι αγρότες ακόμα περιμένουν τις χρηματικές αποζημιώσεις από τις περσινές βροχοπτώσεις, ενώ σήμερα, έναν χρόνο μετά, τα καιρικά φαινόμενα αποτελούν νέο πονοκέφαλο για τους ίδιους... 





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ