Quantcast

http://picasion.com/

Το βιβλίο της Κικής Εμμανουηλίδου «50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα» παρουσιάστηκε στην Ελιά

«Τολμήστε να μαγειρέψετε το ροδάκινο!»
Το βιβλίο της Σεφ Κικής Εμμανουηλίδου «50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα», παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16/6 στην πλατεία Εληάς, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου που πραγματοποιείται στη Βέροια από τον Τουριστικό
Όμιλο, σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Ένα βιβλίο με κέντρο το ροδάκινο και 50 απλές συνταγές, αλμυρές, γλυκές και ποτά με βάση τη ναυαρχίδα του τόπου μας, το ροδάκινο.


Στο πάνελ της παρουσίασης, ο 
πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Βαγγέλης Μάντζιος  ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος Γιώργος Μαστροδημήτρης και η συγγραφέας Κική Εμμανουηλίδου. 
Καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς ετοίμασε live χοιρινή τηγανιά με ροδάκινο, την οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην πλατεία Εληάς. Οι εντυπώσεις όλων για το πάντρεμα των δυο γεύσεων, εξαιρετικές!
Λίγα λόγια για το βιβλίο και την απόδοση των συνταγών είπε ο κ. Μάντζιος. «Ένα βιβλίο με 50 συνταγές, αλμυρές και γλυκές, δοσμένες με απλό και κατανοητό τρόπο, που συνοδεύονται με λαχταριστές φωτογραφίες και αφήνουν μια γλυκιά μυρωδιά ροδακίνου», είπε, ενώ μετέφερε και την είδηση πως η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας κάνει ήδη την προσπάθεια να μπει η κομπόστα στα mini bar των μεγάλων ξενοδοχείων ή σαν welcome κέρασμα στους πελάτες τους. 
Στη σύνδεση του Τουρισμού με τη Γαστρονομία αναφέρθηκε ο κ. Λυκοστράτης. «Το ροδάκινο είναι ένα από τα προϊόντα, άμεσα συνδεδεμένα με τη Βέροια. Στόχος στρατηγικής σημασίας της αντιδημαρχίας τουρισμού, η καθιέρωση τοπικού μενού, με τοπικές γεύσεις και προϊόντα, τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα καταστήματα εστίασης, ενώ στα μελλοντικά σχέδια είναι γαστρονομικά event σε πόλεις της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Λυκοστράτης.
Δίπλα σε κάθε επιχειρηματία και ξενοδόχο που επιθυμεί να εισάγει στο μενού του ή στο πρωινό του το τοπικό μενού, δήλωσε πως θα είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων, μέσω του κ. Μαστροδημήτρη, κάτι εύκολο εύκολο όπως είπε, λόγω της πληθώρας και της ποικιλίας των προϊόντων, σχεδόν αυτάρκης, όπως χαρακτηριστικά είπε. Προέτρεψε τέλος τον κόσμο να ξεκινήσει τις συνήθειές του σε σχέση με το ροδάκινο, πρώτα από το σπίτι, όπως η δημιουργία πίτας με ροδάκινο.
Το λόγο πήρε η συγγραφέας Κική Εμμανουηλίδου, που αναφερόμενη στο ροδάκινο, το χαρακτήρισε ευλογημένο καρπό, με πολλά οφέλη για την υγεία, που έφερε στον τόπο μας ο Μέγας Αλέξανδρος, λέγοντας παράλληλα πως στην κουζίνα είναι τοπικίστρια, προτρέποντας τον κόσμο να βάλει το ροδάκινο στην καθημερινότητά του, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. «Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μέσα στα ροδάκινα, στον ανθισμένο ροζ κάμπο και με την αναμονή του πρώτου ροδακίνου.


Το όνειρό μου για τον τόπο μου ήταν να πάω το ροδάκινο ένα βήμα μπροστά. Να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, μαρμελάδα και κομπόστα και να βάλουμε το ροδάκινο στην κουζίνα μας. 

Τολμήστε να μαγειρέψετε το ροδάκινο. Δε θα το μετανιώσετε. Να ξεκινήσουμε από το σπίτι μας για να επεκταθεί και να καθιερωθεί και στα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία», είπε, ενώ αφιέρωσε το βιβλίο σε όλους τους αγρότες που μοχθούν καθημερινά να φέρουν σε πέρας την παραγωγή τους και στην Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδας Παραγωγών Ημαθίας που ανέλαβε και την έκδοση.
Την ανάγκη ανάδειξης του ροδάκινου ως ένα συστατικό της παραδοσιακής και της σύγχρονης γαστρονομίας, τόνισε για μια ακόμη φορά ο κ. Πατσίκας, που κλείνοντας την εκδήλωση, προκήρυξε τον πρώτο διαγωνισμό μαγειρικής με θέμα το ροδάκινο, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, το 2019. Δείτε φωτογραφίες:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ