100 χρόνια Πρόσκοποι Βέροιας - Πρόγραμμα εορτασμών

Ο Προσκοπισμός είναι μια παιδαγωγική εθελοντική, πολιτική, μη κομματική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις. Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου
κόσμου. Για την επίτευξη της Αποστολής, η Προσκοπική Κίνηση στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917, και όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον 440/76 , εδρεύει στην Αθήνα και αποτελεί ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.). Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Σ.Ε.Π. συνεχίζει την Προσκοπική Κίνηση που άρχισε στην Ελλάδα το 1910 και αποτελεί τη μόνη αναγνωρισμένη Προσκοπική Οργάνωση για την Ελλάδα. Το Σ.Ε.Π. είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης που συνεστήθη το 1920 .

Ο Προσκοπισμός στην Ημαθία ιδρύθηκε το 1918 και από τις τάξεις του έχουν περάσει περισσότεροι από 100000 χιλιάδες συντοπίτες μας.

Οι Πρόσκοποι της Ημαθίας έχουν φιλοξενήσει και διοργανώσει Πανελλήνιες και Διεθνείς δράσεις , Σχολές Εκπαιδεύσεις Ενηλίκων Στελεχών ,Συναντήσεις ,Συσσίτια , Εράνους, Συναυλίες , Διαλέξεις Ημερίδες ,Εκθέσεις , Αερομοντελικούς Αγώνες

Οι Πρόσκοποι της Ημαθίας ήταν παρόντες σε δύσκολες στιγμές του τόπου μας σε πολέμους & φυσικές καταστροφές.

Η Σημαία των Πρόσκοπων Βέροιας έχει τιμηθεί με τα παράσημα Ανδρείας Α τάξεως και Γ τάξεως από το ΣΕΠ και την Πολιτεία και δεν έχει παραδοθεί ποτέ μέσα στην εκατοντάχρονη ιστορία του περνώντας πολέμους και δύο δικτατορίες.

Σήμερα λειτουργούν τρία Συστήματα Προσκόπων στην Βέροια και ένα στην Αλεξάνδρεια , στην Καστανιά Βερμίου λειτουργεί για περισσότερες από 6 δεκαετίες Προσκοπικό Κέντρο πρότυπο για τα Προσκοπικά κέντρα όλης της Ελλάδος. Επίσης στην Βέροια λειτουργεί από το 1972 Ένωση Παλαιών Προσκόπων (η αρχαιότερη στην Βόρειο Ελλάδα) και στο γραφείο αυτής, το οποίο αποτελεί δωρεά του Γεώργιοu Μωυσιάδη Παλαιού Προσκόπου , υπάρχει Προσκοπική Συλλογή Ενθυμάτων & Αναμνηστικων.

Με το παρόν δελτίο τύπου καλούμε όλους τους συντοπίτες μας να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μας και όσους έχουν διατελέσει μέλη μας να φορέσουν το Προσκοπικό Μαντήλι , να συμμετέχουν και να γιορτάσουμε όλοι μαζί γιατί:ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
100  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΜΗΝΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ      2018
25 – 26 /8
ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ  ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ   ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΒΕΡΜΙΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2018
30 /9
ΚΟΙΝΟΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ  ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ      2018
6-7/10
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ     2018
ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ    2018
·       100  ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
·       ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΒΕΡΜΙΟ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ    2019
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ 100
ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΕΝΕΡΓΩΝ  ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ  ΕΛΙΑ

Πρόσκοποι Βέροιας Μάρκου Μπότσαρη 77

τηλ 6975659779 - www.pekem.gr 
pekem@sep.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ