Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών

Γράφει ο Δημήτριος Μουρτζίλας *
Πολλή συζήτηση γίνεται σχετικά με το χρόνο των επόμενων εκλογών. Η σημασία αυτής της συζήτησης δεν είναι αμελητέα. Το ζητούμενο, όμως, είναι το ποιο θα είναι το διακύβευμα των εκλογών που αργά ή γρήγορα θα λάβουν χώρα. Υπάρχουν πολλοί που
υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να τεθεί ως απαίτηση να φύγει ο Τσίπρας. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν αρκεί. Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών πρέπει να αρθρωθεί γύρω από τα όσα έχει να προτείνει και όλα όσα μπορεί να εξασφαλίσει μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να αρκεί το να καταψηφίσει ο ελληνικός λαός τον Τσίπρα. Το ζητούμενο είναι να γίνει κατανοητό, από το σύνολο – ει δυνατόν – των πολιτών ότι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα που τόσο έχουν λείψει, και να επιτύχει, παράλληλα, ουσιαστική ανάπτυξη και οικονομική μεγέθυνση που θα αφορούν τους πάντες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνεται καθημερινά η μάχη σε επίπεδο στελεχών για να καταδειχθούν οι ανεπάρκειες, οι στρεβλώσεις, και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της σημερινής κυβέρνησης που έχουν ταλαιπωρήσει και διχάσει την ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, στη λογική της δημιουργίας εξαρτημένων από το κράτος πολιτών, της χειραγώγησης των θεσμών, και του διχαστικού διαχωρισμού της ελληνικής κοινωνίας, που η σημερινή κυβέρνηση πρεσβεύει, πρέπει να αντιπαρατεθούν οι δικές μας επιδιώξεις: η προσήλωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και του εξορθολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, η θωράκιση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου, και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και σταθερότητας.

Με το να θέτει η Νέα Δημοκρατία ένα θετικό διακύβευμα δεν επιτυγχάνεται μόνο ο επιτακτικός στόχος της πολιτικής αλλαγής, αλλά γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση του μακροχρόνιου στόχου, που δεν είναι άλλος από την πολιτική κυριαρχία των αξιών και των ιδανικών που εμείς πρεσβεύουμε: των ιδανικών της αξιοκρατίας, της ελευθερίας, και της ασφάλειας.

* Ο Δημήτριος Μουρτζίλας είναι Μεταδιδακτορικός ερευνητής, 
Υποψήφιος για μέλος ΝΟ.Δ.Ε. Νομού Ημαθίας στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ