Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι είναι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς και ποια η δράση του στη Βέροια;

Ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εφαρμόζεται εδώ και μερικά χρόνια με επιτυχία στη Βέροια, αλλά και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας όπως Γουμένισσα, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Αξιούπολη και Σέρρες. Η λειτουργία του συμβάλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και αναβάθμισης
της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης. Βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης και περιλαμβάνει σειρά δράσεων τόσο προληπτικού, όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα. 

Βασική προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους. Από την έναρξη της λειτουργίας της έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επισκέψεις σε πολίτες, σχολεία, συλλόγους, τοπικές αρχές, επιχειρήσεις και φορείς της Βέροιας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ