Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση κατοίκων και καταστηματαρχών του Σελίου με το Δήμαρχο Βέροιας

Συνάντηση πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 15/5 οι εκπρόσωποι των κατοίκων και επιχειρηματιών Σελίου, κ. Γιώργος Φαρσαρώτος και κ. Ελενα Καραφώλα, με τον Δήμαρχο της Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το ζήτημα της σύστασης Δημοτικής Κοινότητας Κ. Βερμίου, με όλα τα ευεργετικά οφέλη που θα προκύψουν για το χωριό αλλά και τον Δήμο (χαρακτηρισμός ορεινότητας κτλ). 
Ζητήθηκε επίσης, να αποφασιστεί άμεσα από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες πλέον οι εκλογές (Δημοτικές/Νομαρχιακές/Βουλευτικές/Ευρωκοινοβουλίου) να διενεργούνται στο Σέλι και όχι πλέον στην πόλη της Βέροιας, σε κτίρια διαθέσιμα που υπάρχουν στο χωριό (γραφεία τοπικής κοινότητας Κ. Βερμίου, Κτίριο ΠΤΟ Σελίου). 
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι, αυτό συμβαίνει σε όλες της ορεινές τοπικές κοινότητες της χώρας, θα αποτελέσει παράγοντα δημιουργίας αυτοδιοικητικής συνείδησης για τους 2000 και πλέον δημότες αλλά και θα βοηθήσει στην τόνωση των επιχειρήσεων του χωριού, με όλο αυτόν τον κόσμο πάνω στο χωριό για τις εκλογικές διαδικασίες.

Ζητήθηκε επίσης από τον Δήμαρχο, η λειτουργία, τουλάχιστον τους θερινούς μήνες, του γραφείου της Τοπικής Κοινότητας, που βρίσκεται στο πολύ ωραίο κτίριο στην είσοδο του χωριού. Πρακτική που ακολουθείται απ’ όλες τις ορεινές τοπικές κοινότητες. 
Γραφείο που θα είναι εξοπλισμένο με τηλέφωνο και υπολογιστή και στο οποίο οι κάτοικοι θα μπορούν, τους καλοκαιρινούς μήνες, να απευθύνονται στον τοπικό εκπρόσωπο για θέματα καθημερινότητας και άλλων θεμάτων του χωριού. 
Ενδεχομένως να μπορούσε να αποσπασθεί, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια, κάποιος αγροτικός Ιατρός, για να προσφέρει δυο φορές την εβδομάδα, στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στους ηλικιωμένους κατοίκους και στα παιδιά που κατακλύζουν το χωριό. Όπως αναφέρθηκε, «Μην ξεχνάμε ότι ο μέσος πληθυσμός του Σελίου το καλοκαίρι εκτοξεύεται στους 3000-5000 κατοίκους»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να εξετάσει, με θετική ματιά, το θέμα της Δημοτικής Ενότητας και να τοποθετηθεί σύντομα.

Θετικός στο να δρομολογήσει ανάλογες ενέργειες, ήταν τόσο στα θέματα της διενέργειας όλων των εκλογών σε εκλογικά τμήματα του Σελίου όσο και στη λειτουργία του κοινοτικού γραφείου τους θερινούς μήνες.

Παρέμβαση για τα ζητήματα αυτά αναμένεται και από τον Πολιτιστικό Τουριστικό Όμιλο Σελίου, μόλις αυτός συγκροτηθεί σε Σώμα αλλά και από την γενική συνέλευση των κατοίκων της τοπικής Κοινότητας που αναμένετε να ορισθεί σε λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ