Quantcast

http://picasion.com/

Γέροντας Παλαμάς: «Εορτή της Αναλήψεως, η σπουδαιότερη πράξη του Θεανθρώπου»

Με λαμπρότητα τιμάται η Εορτή της Αναλήψεως στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας Βεροίας. Την Τετάρτη το βράδυ στις 8:00 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία έως τα μεσάνυχτα. Δείτε τι ανέφερε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Παλαμάς για την Εορτή της Αναλήψεως: «Η Μεγάλη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού είναι για την ορθόδοξη θεολογία η σπουδαιότερη πράξη του Θεανθρώπου. Εισερχόμενος ο Ιησούς Χριστός στην Ουράνια Βασιλεία Του τοποθετεί την ανθρώπινη φύση του στην πιο τιμητική θέση του Θεού: στα δεξιά Του. Για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου αποκαθίστανται οι σχέσεις Θεού και ανθρώπου… Για το λόγο αυτό στην ταπεινή μονή της Καλλίπετρας θα εορταστεί με αγρυπνία την Τετάρτη το βράδυ από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα. Θα ακολουθήσει τράπεζα».

Εορτή της Αναλήψεως – Μονή Καλλίπετρας

Η Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας είναι αντρικό μοναστήρι που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του ποταμού Αλιάκμονα, πάνω στο όρος Βέρμιο στην Ημαθία. Ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας.

Εφέστιος εικόνα είναι αυτή της Θεοτόκου Καλλίπετρας, μία μικρού μεγέθους εικόνα του 18ου αιώνα με ασημένιο πουκάμισο του 1845. Η πανήγυρις του μοναστηριού είναι στις 8 Σεπτεμβρίου (εορτή της γεννήσεως της Θεοτόκου). H απόστασή της από την πρωτεύουσα Βέροια είναι 10 χιλιόμετρα.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ