Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας τα ΚΔ' Παύλεια από τη Μητρόπολη Βέροιας (πρόγραμμα)

Με θέμα «Ευαγγελισμός και Ιεραποστολή» θα εορταστούν φέτος από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, τα ΚΔ' Παύλεια. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 26 Μαΐου από τη Νάουσα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Ιουνίου στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου
στη Βέροια. Ενόψει της έναρξης του εορτασμού των Παυλείων, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Μητρόπολης στη Βέροια, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελέημονα και τους συνεργάτες του.
«Ο Θεός και ο Άγιος Παύλος μας αξίωσε να φτάσουμε στα 24α Παύλεια, ένας άθλος για εμάς καθώς δεν είναι ένα εύκολο έργο. Σχεδόν όλη τη χρονιά αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το περσινό. Φέτος το θέμα των Παυλείων είναι "Ευαγγελισμός και Ιεραποστολή". Ο πρώτος ιεραπόστολος ήταν ο Απόστολος Παύλος που διέτρεξε όλη την Οικουμένη και χάρη σε εκείνον, η Βέροια είχε την ευλογία να δεχθεί το μήνυμα του Ευαγγελίου και να είναι μια από τις 3 πόλεις από τις οποίες πέρασε μπαίνοντας από την Ευρώπη. Αυτό για εμάς είναι τιμή και ευθύνη, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που άφησε στην ιεραποστολή του και εμάς», ανέφερε εισαγωγικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ενώ ακολούθως παρουσίασε επιγραμματικά το πρόγραμμα των 24ων Παυλείων, που όπως είπε είναι πολύ γεμάτο, με αποτέλεσμα να μη φτάσει ο Ιούνιος και οι εκδηλώσεις να ξεκινούν φέτος στις 26 Μαΐου, με την εκδήλωση της λήξης του Κατηχητικού έργου στο άλσος Αγίου Νικολάου. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λατρευτικές εκδηλώσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ποδηλατοπορεία, ημερίδες, συναυλίες παραδοσιακής, βυζαντινής και έντεχνης μουσικής, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες χορωδιακών συνόλων, εγκαίνια έκθεσης έργων, συνέδριο βυζαντινών τεχνών, θεατρικές παραστάσεις, διεθνές επιστημονικό συνέδριο κ.α. 

Κορυφαία στιγμή του προγράμματος, η έλευση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου, που θα δώσει με την παρουσία του μια ξεχωριστή αίγλη στο 8ο Μοναχικό Συνέδριο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ΚΔ' Παυλείων:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ