Quantcast

http://picasion.com/

Μαθητές από το Βόλο παραλίγο να... φάνε «πόρτα» στο Μουσείο της Βεργίνας

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με επίσημη ανακοίνωσή της καταδίκασε ως απαράδεκτη την συμπεριφορά των υπευθύνων του μουσείου της Βεργίνας απέναντι σε μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίοι στην ουσία εμποδίστηκαν να έλθουν σε επαφή με τα εκθέματα του μουσείου, επειδή δεν
πλήρωσαν ξεναγό! Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν το περιστατικό με επιστολή τους προς το Υπουργείο Παιδείας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, την ΟΛΜΕ, την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Γυμνάσια της Μαγνησίας, αλλά και προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών. Η εκδρομή του σχολείου στο Μουσείο των βασιλικών τάφων της Βεργίνας πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου. Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι, εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας να έχουν ξεναγό, οι μαθητές απωθήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο από εργαζόμενους του Μουσείου, με αποτέλεσμα η επίσκεψή τους να μετατραπεί σε μια σοκαριστική εμπειρία.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδη να καταλαβω η εκπαιδευτικος η οποια δεν νομιζω οτι θα δεχοταν με τιποτα να εχει στην ταξη της 90 μαθητες ηθελε να αυτα τα παιδια να τα φορτωσει τζαμπε σε αλλα παιδια τα οποια πληρωσαν για να μαθουν καποια πραγματα, πιθανον κοβοντας κατι απο την νυχτερινη τους διασκεδαση, που ειναι γνωστο ποσο επιβαρυνει τις σχολικες αυτες εκδρομες. Α λογω της πειρας μου θα ηθελα να συστησω στους καθηγητες που θελουν να διδαξουν τα παιδια τους να διαλεγουν μια αλλη εποχη και οχι τον Μαιο που δημιουργειται το αδιαχωρητο σε αυτον και αλλους χωρους και πρεπει να αντιλαμβανονται οτι πρεπει για την οσο το δυνατον καλυτερη εξυπηρετηση ολων να ακολουθουν τις υποδειξεις των υπευθυνων. Ως γονεας μαλιστα θα ηθελα αυτες οι εκδρομες να μαθαινουν στα παιδια και καποιους κανονες σωστης συμπεριφορας λεγε με δεν τα θεωρω ολα δικα μου, περιμενω την σειρα μου, δεν θεωρω οτι αλλος πληρωνει εγω απολαμβανω και οταν ο αλλος απλως προσπαθει να κανει την δουλεια του και οχι το χατηρι μου βγαινω στην τηλεοραση. Δεν θα ηθελα τα παιδια μου να εκπαιδευτουνε ετσι. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ