Quantcast

http://picasion.com/

Κατακρίνει τα κόμματα που έδειξαν ανοχή στη βία ο Άγγελος Τόλκας

Σε μια συνέντευξη με έντονο προσωπικό τόνο και πολλά μηνύματα ο Άγγελος Τόλκας αναφέρεται για πρώτη φορά μετά τη θητεία του στα γεγονότα βίας που συνέβησαν και στην Ημαθία. Κατακρίνει τα κόμματα που έδειξαν ανοχή στη βία. Εντοπίζει φαινόμενα που απειλούν την κοινωνία μας. Μιλάει έξω από τα δόντια για τις πολιτικές ευθύνες και στέλνει μηνύματα συναίνεσης για τα προβλήματα της χώρας. Άραγε αυτές οι συναινέσεις έχουν νόημα και στο νέο του πόστο για την τοπική αυτοδιοίκηση; Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στο thecaller.gr:

Κε Τόλκα η επίθεση κατά του Μπουτάρη καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου επαρκώς;

«Η καταδίκη με αστερίσκους και «ναι μεν αλλά» κλείνει το μάτι σε τέτοιες συμπεριφορές. Όπως επίσης δεν αρκεί να καταδικάζεις τις εκδηλώσεις βίας που υποκρύπτονται στην άκρα δεξιά και να δικαιολογείς τις αντίστοιχες πράξεις που υποκρύπτονται στην άκρα αριστερά».

Είναι όμως και αυτοί που λένε ότι προκαλεί με όσα λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Καθημερινά πολλοί άνθρωποι προκαλούν με όσα λένε στην πολιτική, στον επαγγελματικό μας χώρο, στην κοινωνία, στα καφενεία, στις οικογένειες. Τι θα γίνει δηλαδή θα αρχίσουμε να πλακωνόμαστε; Είναι άλλο η πολιτική καταδίκη και το να μην ξαναψηφίσεις κάποιον εκπρόσωπό σου σε επερχόμενες εκλογές και άλλο να μπολιάζεται η κοινωνία μας με βία, ξυλοδαρμούς και συμπλοκές. Δεν θα πάμε μακριά έτσι και η ιστορία της χώρας μας έχει πολλά παραδείγματα για τις τραγωδίες του έθνους μας όταν είμαστε διαιρεμένοι».

Εσείς βιώσατε γεγονότα βίας εναντίον σας κατά το 2009-2012 αλλά δεν έχετε ξαναναφερθεί ποτέ σε αυτά.

«Έχω βιώσει αυτές τις εκφάνσεις βίας και γι’ αυτό θα αγωνίζομαι πάντα στα πλαίσια των δυνάμεών μου να μην τις ζήσουν και άλλοι. Και καταδικάζω κάθε σχετικό φαινόμενο ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει σε όσους τα παρακινούσαν εναντίον μου».

Καταλαβαίνατε τον θυμό της κοινωνίας τότε;

«Το έφερε η μοίρα τότε να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες. Φυσικά καταλάβαινα την αγωνία της κοινωνίας ειδικά όταν είσαι από έναν μικρό τόπο και ξεκίνησες με άλλα δεδομένα, άλλα όνειρα, άλλες προσδοκίες από τους ανθρώπους που σε γνώριζαν μια ζωή και κλήθηκες να γίνεις ο κακός. Ακόμη και όσοι από εμάς είμασταν ούτε έναν χρόνο νέοι βουλευτές απολογούμασταν για όλα τα άσχημα της μεταπολίτευσης και όλων των πολιτικών «δεινοσαύρων».

Πολιτικές ευθύνες δεν υπήρχαν;

«Υπήρχαν φυσικά και τις πληρώσαμε τόσο συλλογικά όσο και προσωπικά. Αλλά εγώ θα σας ρωτήσω κάτι ακόμη. Ποιες είναι οι ευθύνες όλων των επόμενων, δηλαδή ΝΔ και Σύριζα, οι οποίοι ενώ ήξεραν πολύ καλύτερα πλέον την κατάσταση στη χώρα, με τα πλήρη και αληθινά μεγέθη, όλοι έταζαν ότι θα τα κάνουν καλύτερα τα πράγματα, θα μας απαλλάξουν από τα δυσβάσταχτα μέτρα και τελικά κάθε επόμενος που έρχεται λαμβάνει βαρύτερα μέτρα εις βάρος όλων και ψηφίζει χειρότερα μνημόνια».

Ποιο είναι σήμερα το μήνυμά σας με αφορμή τα περιστατικά βίας;

«Πρέπει να ξεριζώσουμε την μισαλλοδοξία, το φανατισμό, την έχθρα που τελευταία κερδίζουν έδαφος μέσα στην ίδια την κοινωνία. Δεν θα τα καταφέρουμε διαφορετικά ως χώρα και ως κοινωνία να κάνουμε το βήμα προς την δημιουργία και το μέλλον μας. Τα προβλήματα παραμένουν τεράστια και έχουν χειροτερέψει για το σύνολο της κοινωνίας. Σε αυτό οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα που το φωνάζουμε στο Κίνημα Αλλαγής. Από το ξέσπασμα της κρίσης κάθε κόμμα πίστευε ότι θα τα καταφέρει μόνο του. Κανείς δεν τα κατάφερε και η χώρα πάει προς τα πίσω. Κάποιο το φωνάζαμε από το 2010. Είναι οριακή η στιγμή για τις μεγάλες συναινέσεις στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας και για ένα συμφωνημένο εθνικό σχέδιο. Και πρέπει να υπάρχει προοδευτικός λόγος, λαϊκός. Και πολιτικός φορέας που να απαντάει στις προκλήσεις των δυνάμεων που καθηλώνουν τη χώρα στη συντήρηση και το χειρότερό της παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ