Καμπανάκι για τους εμβολιασμούς στην Ημαθία - Πέθανε βρέφος από κοκκύτη στη Θεσσαλονίκη

Το καμπανάκι για το θέμα των εμβολιασμών και το αντιεμβολιαστικό κίνημα «χτυπά» με τη σειρά του και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, που εφιστά την προσοχή των γονέων ιδιαίτερα για λοιμώξεις που κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, εξαιτίας του μη εμβολιασμού παιδιών. Στην Ημαθία τα κρούσματα ιλαράς
έχουν αυξηθεί και για το λόγο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από παιδιάτρους να προχωρούν σε ενημέρωση και από τους γονείς να ακολουθούν τις συμβουλές και τις υποδείξεις των γιατρών. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, μιλώντας στο veriotis.gr τόνισε πως «στην Ημαθία έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ιλαράς κυρίως σε αθίγγανους. Είμαστε σε καλό επίπεδο στο νομό, ωστόσο οι γονείς πρέπει να ακούν και να συμβουλεύονται τους παιδιάτρους για να μην έχουμε επανεμφάνιση παλαιότερων ασθενειών», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Πέθανε βρέφος 4 μηνών από κοκκύτη στη Θεσσαλονίκη

Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όλων των ειδικοτήτων, πανεπιστημιακοί και πολίτες ζήτησαν διευκρινίσεις για τα εμβόλια που γίνονται -ή θα έπρεπε να γίνονται- σε βρέφη, παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους και ενήλικες. Τόνισαν μάλιστα ότι τα νέα δεδομένα -των μεγάλων προσφυγικών ροών- τα έχουν καταστήσει ακόμη πιο αναγκαία. Παρουσιάστηκαν συγκλονιστικά στοιχεία για θανάτους βρεφών, παιδιών και ενηλίκων σε όλον τον πλανήτη, αλλά και για τις νόσους που επανεμφανίζονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από τις συνεχείς μετακινήσεις ομάδων ή μεμονωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Αυτό που τονίστηκε με έμφαση από παδιάτρους είναι ότι θα έπρεπε να γίνονται όλα τα εμβόλια ακόμη κι αυτά που σταμάτησαν ειδικά τώρα λόγω της προσφυγικής κρίσης. Αναρωτήθηκαν μάλιστα αν τώρα, δεν υπάρξει συνεργασία όλων για άμεσα προληπτικά μέτρα πότε θα υπάρξει; Ο κεντρικός ομιλητής της ενημερωτικής εκδήλωσης, ο καθηγητής κ. Εμμανουήλ Ροηλίδης, μίλησε με συγκεκριμένα τραγικά παραδείγματα, όπως για βρέφος 4 μηνών με κοκκύτη που κατέληξε επειδή οι γονείς του δεν του έκαναν κανένα εμβόλιο λόγω αντιεμβολιαστικών πεποιθήσεων!

«Ο εμβολιασμός έναντι του κοκκύτη θα είχε προλάβει αυτή την άσχημη εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά. Τα έβαλε μάλιστα και με συναδέλφους του λέγοντας ότι «δεν μπορεί γιατροί οι οποίοι δεν έχουν ειδικότητα στο θέμα, και δεν γνωρίζουν το αντικείμενο να μιλούν γι αυτό».

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι η ενημέρωση θα συνεχιστεί χαρακτηρίζοντας τα εμβόλια ως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη και επιτυχία της ιατρικής. «Θα πρέπει να εμβολιασθούν όλοι οι συνάδελφοι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να θωρακιστούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι ασθενείς τους», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις