Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλές και κακές κριτικές στο ΤripΑdvisor για το Βήμα του Απόστολου Παύλου

Πως σχολιάζουν οι τουρίστες το μνημείο μας;
Ο Απόστολος Παύλος κήρυξε το Ευαγγέλιο, την πίστη στη σωτηρία και την αγάπη. Το κήρυγμα του είχε μεγάλη απήχηση και από την πρώτη επίσκεψη στη Μακεδονική πόλη προσηλύτισε στη νέα θρησκεία πολλούς Βεροιώτες. Επισκέφτηκε δύο φορές ακόμα

την πρωτεύουσα της Ημαθίας, το 56 μ.χ. και στις αρχές του 57 μ.χ. κατά το ταξίδι από την Μικρά Ασία στην Ελλάδα. Εμείς κάναμε μια περιήγηση στο tripadvisor και διαβάσαμε τις καλές αλλά και τις κακές κριτικές που έχει δεχθεί το συγκεκριμένο θρησκευτικό μνημείο.
  • Δεν αξίζει να το επισκεφθείτε, εκτός αν είστε θρησκόληπτος και συγκινείστε με χώρους που σχετίζονται με την εκκλησιαστική ιστορία. 
  • Ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτός ο χώρος. Καλή προσπάθεια ώστε να αναδειχθεί ο χώρος ως θρησκευτικός προορισμός. Η αισθητική του περιβάλλοντος μου άφησε καλή εντύπωση, αλλά το μέγεθος του χώρου δεν με ικανοποίησε. 
  • Στα θετικά η δυνατότητα για στάθμευση στον χώρο. 
  • Στα αρνητικά η ελλιπής πληροφόρηση για την ιστορία του χώρου.
  • Μόνο και μόνο που ξέρεις ότι σε αυτό το μέρος δίδαξε ο Απόστολος Παύλος, φτάνει! Η σπουδαιότητα των λόγων του αντηχεί μέχρι τις μέρες μας. Δέος!
  • Μια αγκαλιά έχεις την αίσθηση ότι σε περιμένει σε μια γωνιά της πόλης, εκεί όπου χρόνια πριν έδωσε ο Απόστολος Παύλος τους πύρινους λόγους του για τον Χριστιανισμό.
  • Το ψηφιδωτό πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες ειναι ζωντανό. 
  • Οι βανδαλισμοί που υφίσταται κατά καιρούς ευτυχώς διορθώνονται και συνεχίζει να αποτελεί ένα σημείο έλξης
  • Ενδιαφέρον μόνο ως εκκλησιαστικό... νεότατο μνημείο. Στο κέντρο της Βέροιας και εύκολα προσβάσιμο. Κατάλληλο για άτομα με βαθιά θρησκευτικά πιστεύω. Η υπερβολική του διακόσμηση είναι μάλλον κουραστική για το μάτι και δεν σου φέρνει στο νου την πορεία και τις ομιλίες του Αποστόλου Παύλου. Μάλλον για προσπάθεια υπερπροβολής.
  • Κοντά στην Πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια. Δεν είναι σωστό ο επισκέπτης της Βέροιας αφού περιηγηθεί στις πάμπολλες βυζαντινές εκκλησίες να μη περάσει από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Υπέροχο ψηφιδωτό, αλλά δύσκολο το παρκάρισμα στην περιοχή.
  • Ωραίο μέρος κατάλληλο για θρησκευτικό τουρισμό, άλλα μέχρι εκεί. Το μπουγατσατζίδικο λίγο πιο διπλά συμπληρώνει εξαίσια το ταξίδι.
  • Έγινε μάλλον αρκετή προσπάθεια να αναδειχθεί το μνημείο ως πόλος έλξης στην πόλη της Βέροιας, αλλά δεν προσθέτει κάτι διαφορετικό στην όμορφη αυτήν πόλη... Μάλλον υπερβολικός ζήλος για ένα θρησκευτικό μνημείο χωρίς όμως να αποδίδει τίποτε περισσότερο.
  • Ένας μαρμάρινος τοίχος με εικόνες και ένα άγαλμα. Κάπου υπάρχουν και 3 σκαλιά στα οποία υποτίθεται ότι ανέβηκε ο Απόστολος Παύλος για να μιλήσει. Πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο να πάει κάποιος εκεί εκτός και αν απλά είναι ο δρόμος του.
  • Καταπληκτικό μνημείο θρησκευτικής ιστορίας. Διατηρημένο άριστα πόλος έλξης τουριστών από διάφορα μέρη του κόσμου αποτελεί εξαιρετική διαφήμιση για την πόλη της Βέροιας.
  • Εφόσον το μνημείο αυτό δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να δείξει από αρχαιολογικής πλευράς, τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες πληροφορίες σχετικές με το έργο και τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή της Βέροιας και της ευρύτερης Μακεδονίας, για να αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί.
  • Το αν έχουν μείνει 1, 2, ή 3 σκαλοπάτια αδελφοί μου είναι το ελάχιστο. Το μείζον είναι ότι εκεί κήρυξε ο μέγιστος των αποστολών! Και προφανώς έχουμε χρέος στον εαυτό μας να ακούσουμε την διδασκαλία, να διαβάσουμε και καθημερινά να εφαρμόσουμε αυτήν!
  • Αν τρία σκαλοπάτια είναι αρκετά για να χαρακτηριστεί ένας χώρος ως ιερός και προσκυνηματικός ΟΚ, γιατί μόνο αυτό έχει μείνει από τότε. Τα υπόλοιπα είναι νεώτερες κατασκευές.
  • Νομίζω πως είναι υποχρέωση οποιουδήποτε χριστιανού να πάει σ' αυτόν τον χώρο και να προσκυνήσει. Στο κέντρο της πόλης ένας χώρος που σε συγκινεί.

1 σχόλιο:

  1. Tὸ γεγονὸς ὅτι ὁ Ἀπόστολος τῶν Ἐθνῶν ἔφερε στοὺς Βερροιεῖς τὸ φῶς τοῦ Εὐαγγελίου καὶ ἵδρυσε τὴν τοπικὴ ἐκκλησία εἶναι ὑψίστη, ἀνεπανάληπτη τιμὴ γιὰ τὴν πόλι μας. Μᾶς ἄφησε καὶ τὴν εὐχή του τὸ σκεῦος τῆς ἐκλογῆς, ὁ ὑπέροχος Ἀπόστολος Παῦλος, ὥστε νὰ μὴ ἔχωμε καταστροφὰς ἀπὸ σεισμούς. Διαχρονικῶς οἱ Βεῤῥοιαῖοι, εὐγνωμονοῦντες, θυμοῦνται καὶ μεταλαμπαδεύουν ἀπὸ γενεᾶς εἰς γενεὰν τὸ σημεῖον καὶ τὸ βῆμα (σκαλοπάτια) ὅθεν ἐκήρυξε ὁ Ἅγιος. Ἀκόμη καὶ ὅταν τὸ μέρος μὲ τὰ κυπαρίσσια εἶχε βεβηλωθῇ κατὰ τοῦς 5,5 αἰῶνες μυσαρᾶς ἰσλαμικῆς σκλαβιᾶς, καὶ πάλι οἱ Χριστιανοὶ δὲν ξεχάσαμε σὲ ποιὸν καὶ ἀπὸ πότε καὶ ποῦ χρωστᾶμε τὴν γνωριμία μὲ τὸν Τριαδικὸ Θεό, ἤτοι τὴν δυνατότητα σωτηρίας μας._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ