Αθώα η καθηγήτρια που μήνυσε Αστυνομικός της Ημαθίας για αναρτήσεις περί εμβολίων

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο ετών που έζησε καθηγήτρια του Βόλου για άρθρα που αναδημοσίευσε σε ιστοσελίδα που ήταν διαχειρίστρια και τασσόταν υπέρ των ψεκασμών και κατά των εμβολισμών. Η καθηγήτρια κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, πέρασε από ένορκη διοικητική εξέταση, το θέμα
της έφθασε ακόμη και στο Υπουργείο Παιδείας ενώ της ασκήθηκε μέχρι και ποινική δίωξη, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της αστυνομικός από τη Βέροια, στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος. Η περιπέτεια της καθηγήτριας έληξε την προηγούμενη Παρασκευή (04-05-2018), όταν το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την αθώωσε.

Τα πάντα ξεκίνησαν μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο αστυνομικός που την κατηγορούσε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς η ίδια εμφανιζόταν ως υπεύθυνη σύνταξης σε ιστοσελίδα, στην οποία φιλοξενούνται άρθρα που αναλύουν λόγους για τους οποίους οι γονείς δεν πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, για την κλιματική αλλαγή και τους ψεκασμούς. Η μήνυση αφορούσε κυρίως το κομμάτι των εμβολιασμών.

Η μήνυση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας και τέθηκε σε γνώση και του υπουργείου Παιδείας, δεδομένου ότι πρόκειται για εκπαιδευτική λειτουργό.

Τον Αύγουστο του 2016 ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Από τη Δ.Δ.Ε. διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Στην καθηγήτρια επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης, η ίδια όμως έκανε ένσταση και δικαιώθηκε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο «Γολγοθάς» όμως συνεχίστηκε… Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και την παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο. Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ότι οι δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα δεν αποτελούσαν ειδήσεις αλλά αναδημοσιεύσεις που παρέπεμπαν σε πηγές, και απάλλαξε την καθηγήτρια από τις κατηγορίες που τη βάραιναν.

taxydromos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις