Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ζαργιανόπουλος από Βέροια: «Μυρίζουν μπαρούτι» τα Ελληνοτουρκικά

Συνθήκες θερμών επεισοδίων ακόμα και γενικευμένης σύρραξης με την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων προβλέπει το ΚΚΕ, δια στόματος του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου που έδωσε συνέντευξη τύπου πριν λίγη ώρα στην Εληά. Ο ίδιος εξέφρασε τους έντονους φόβους του για μία ακόμα θυσία που θα κληθεί να κάνει
ο ελληνικός λαός και που αυτή τη φορά δεν θα αφορά τα μνημόνια, αλλά το εξωτερικό μέτωπο. «Μυρίζουν μπαρούτι οι εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας. Δημιουργούνται συνθήκες θερμών επεισοδίων και πολέμου με γενικευμένες παρεμβάσεις των μγάλων δυνάμεων στην περιοχή. Πρέπει ο λαός να άρει την εμπιστοσύνη του σε όλα τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους έχουν φέρει σε αυτή την άσχημη κατάσταση. Δεν μπορεί αυτοί που έχουν ματώσει τον κόσμο, είτε στην καθημερινή ζωή, είτε στην εξωτερική πολιτική να εξυπηρετούν τα συμφέροντα για μία χούφτα μονοπωλία. Παίζονται διεθνή παιχνίδια και στα Βαλκάνια», υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
 

Απομόνωση των φερέφωνων φασισμού και ναζισμού
Επίθεση εξαπέλυσε εξάλλου ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και στην ΝΔ και την Κεντροαριστερά, αλλά και τη Χρυσή Αυγή, αποκαλώντας την φερέφωνο του ναζισμού και του φασισμού, κατηγορώντας την για δειλία. «Πριν ένα μήνα σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη διαπραγμάτευση για τα Σκόπια η Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν πήρε καν τον λόγο για να τοποθετηθεί επί τους θέματος. Μάλιστα όταν κλήθηκαν και βουλευτές των Σκοπίων δεν εμφανίστηκε καν στη συνεδρίαση. Μπροστά στο ΝΑΤΟ τα δίνουν όλα» δήλωσε με νόημα ο κ. Ζαριανόπουλος.
 

Στόχος οι περιοχές μεταφοράς ενέργειας
Για πλιάτσικο των μεγάλων συμφερόντων που αφήνουν ανοιχτές πόρτες με την Τουρκία αλλά και τα Σκόπια και θέλουν να εκμεταλλευτούν περιοχές μεταφοράς ενέργειας, μίλησε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στόχος, όπως είπε, είναι να «γκριζάρουν» ζώνες και να υπάρξει εμπλοκή διαιτητών προκειμένου να αποδώσουν μονοπωλιακά τα συμφέροντα στην τουρκική και την ελληνική αστική τάξη, την ώρα που οι Οργανισμοί νίπτουν τα χείρας τους. «Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε δεν αναγνωρίζουν σύνορα και δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας. Υπάρχει έντονη αμφισβήτηση της κυριαρχίας σε περιοχές μεταφοράς ενέργειας. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η απόρριψη του ρόλου του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε που υποκινούν την αλλαγή των συνόρων, όπως έγινε με την Γιουγκοσλαβία που γέννησε το πρόβλημα των Σκοπίων» είπε ο. κ. Ζαριανόπουλος
 

«Σημαιοφόρος και βρώμικη δουλειά για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των Σκοπίων» - «Πιόνια οι έλληνες στρατιώτες»
Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στο Αλέξη Τσίπρα, που τον κατηγόρησε ως σημαιοφόρο και τον άνθρωπο για τη «βρώμικη δουλειά» στο θέμα των Σκοπίων, εξαπέλυσε ο Ευρωβουλευτής, Σωτήρης Ζαριανόπουλος. «Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει πρόβλημα». Παράλληλα για το θέμα των ελλήνων στρατιωτών τόνισε ότι «οι οξύνσεις με την Τουρκία θα ενταθούν. Δεν επιθυμείται η ρωγμή στις σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε - ΝΑΤΟ αφού δεν θέλουν εναγκαλισμό με την Ρωσία».

Πέρα από τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που κυριάρχησαν στη συνέντευξη τύπου, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των πλειστηριασμών, καλώντας τους πολίτες σε παρεμπόδιση της διαδικασίας των πλειστηριασμών.






ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ