Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε τίτλους

Συρία, κηδειόχαρτα και... ανυπάκουοι υπάλληλοι
Η 6η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πήραν το λόγο στην προ ημερησίας συνεδρίαση, καταθέτοντας θέματα κοινού
ενδιαφέροντος. Το λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος Βέροιας, ενημερώνοντας το Σώμα για την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα που αφορά στις αλλαγές του Καλλικράτη, καθώς και στη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε, συνολικού προϋπολογισμού 692.857€, για την αγροτική οδοποιία στο δήμο, σε Μακροχώρι (440.572€) και Άγιο Γεώργιο (251.720€).

Την έκδοση ψηφίσματος και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σαν δήμος, για την επέμβαση στη Συρία και για παρόμοιες παρεμβάσεις ανά τον κόσμο, πρότεινε ο Αντώνης Μαρκούλης, κίνηση που όπως είπε θα είναι και μήνυμα στην Κυβέρνηση για μη εμπλοκή της.

Κάλεσμα στο λαό της Βέροιας απηύθυνε ο Γιώργος Μελιόπουλος, κόντρα στους πολέμους. Έκανε επίσης αναφορά στην κατάσταση των Κοιμητηρίων, ενώ ζήτησε από το δημοτική αρχή να πράξει όλες τις απαραίτητες ώστε να μη μείνει έξω κανένα παιδί. 

Την αστυνόμευση και κυκλοφοριακή ρύθμιση στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας από τη Δημοτική Αστυνομία, ζήτησε ο Γιώργος Γουλτίδης, καθώς εκατοντάδες παιδιά από σχολεία επισκέπτονται το χώρο καθημερινά.

Στα μικροπροβλήματα που δημιουργούν οι πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας στην Αγία Βαρβάρα στα χωράφια και τις καλλιέργειες των κατοίκων, αναφέρθηκε ο Σπύρος Κωτσιαντής, όπως και στη ρύπανση του χωριού από τα κηδειόχαρτα που δεν απομακρύνονται.

Την αλλαγή του μεγέθους των κηδειόχαρτων που τοποθετούνται στα ταμπλό, πρότεινε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, από Α3 που είναι σήμερα, σε μικρότερο μέγεθος, αυτό της Α4.

Βολές προς τον διευθυντή και κάποιους υπαλλήλους της ΚΕΠΑ εξαπέλυσε ο Γιώργος Κάκαρης, με αφορμή την Εβδομάδα Θεάτρου, καθώς όπως είπε, «άλλα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο και άλλα έπραξαν, με αποκορύφωμα το θράσος του διευθυντή να βγαίνει δημοσίως και να ειρωνεύεται το συμβούλιο και τις αποφάσεις του».

«Το διοικητικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για τον απολογισμό, να εντοπίσει να κρίνει και να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται», απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, που δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Γιώργου Κάκαρη για την απόφασή του για συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ κατά την εβδομάδα θεάτρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ