Quantcast

http://picasion.com/

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας από τις 10 έως τις 14 Απριλίου 2018

Tο 13ο ΔΦΚΒ θα διεξαχθεί στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών του Χώρου Τεχνών και της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 10 έως τις 14 Απριλίου 2018. Στις συναυλίες, τους διαγωνισμούς, τις εκθέσεις και τις διαλέξεις του, θα συναντηθούν σολίστ και καθηγητές, ορχήστρες και μαέστροι, μαθητές και νέοι
κιθαριστές, κατασκευαστές και φίλοι της κιθάρας. Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας έχει την τιμή να παρουσιάσει τους διακεκριμένους σολίστ: 

Judicaël Perroy (FR)
Jan Depreter (BE)
Δημήτρης Κοτρωνάκης (GR)
Αντώνης Χατζηνικολάου (GR)

τους artists in residence:

DUO MELIS: Susana Prieto (ES) - Αλέξης Μουζουράκης (GR)

και την ορχήστρα in residence:

Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων-ΑΣΟΝ
Διεύθυνση: Παύλος Σεργίου

Κορωνίδα του 13ου ΔΦΚΒ, ο Τελικός Κύκλος του Διαγωνισμού Κοντσέρτου Κιθάρας, στην απαράμιλλης ακουστικής αίθουσα του Χώρου Τεχνών. Οι φιναλίστ παρουσιάζουν τα μεγάλα κονσέρτα κιθάρας των Joaquin Rodrigo, Heitor Villa-Lobos και Mario Castelnuovo-Tedesco συμπράττοντας με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Παύλου Σεργίου.

Ειδικότερα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ρεσιτάλ του Γάλλου σολίστ Judicaël Perroy ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην αφρόκρεμα της κλασικής κιθάρας παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του πολλά βραβεία με σημαντικότερο το 1ο Βραβείο του διεθνούς φήμης Διαγωνισμού GFA των ΗΠΑ.

Σήμερα ο Judicaël διδάσκει στο κονσερβατόριο του San Francisco στη θέση του επί χρόνια κατόχου της θέσης Sergio Assad. Εκτός από κορυφαίος σολίστ, θεωρείται και ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους του οργάνου, με πλήθος βραβευμένων μαθητών.

Ο επίσης πολυβραβευμένος Βέλγος κιθαριστής Jan Depreter, διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Αμβέρσας θα μοιραστεί μια ρεσιταλική βραδιά με τον δικό μας βιρτουόζο Δημήτρη Κοτρωνάκη.

Ο κύκλος των ρεσιτάλ θα κλείσει με την εμφάνιση του Αντώνη Χατζηνικολάου ενός από τους σημαντικότερους έλληνες κιθαριστές της νέας γενιάς βραβευμένος με το πολύτιμο Julian Bream Prize. Την ίδια βραδιά, οι μόνιμοι συνεργάτες του ΔΦΚΒ Αλέξης Μουζουράκης και Susana Prieto, μέλη του παγκόσμιας κλάσης ντουέτου κιθάρας Duo Melis, θα κλείσουν τα ρεσιτάλ του Φεστιβάλ με άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Με το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στους Διαγωνισμούς και τα Master classes του ΔΦΚΒ, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τριάντα συμμετοχές πολύ υψηλού επιπέδου. Φοιτητές ελληνικών και ξένων ακαδημιών και πανεπιστημίων και μελλοντικοί επαγγελματίες σολίστ διαγωνίζονται φέτος εδώ στη Βέροια.

Στο Διαγωνισμό Νέων Κιθαριστών και στο Διαγωνισμό Κοντσέρτου Κιθάρας με Ορχήστρα, συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από Γαλλία, Ιαπωνία, Λίβανο, Ελλάδα, Αλβανία, Πολωνία, Λιθουανία, Ουκρανία, Σερβία, και Ολλανδία, προερχόμενοι από ακαδημίες και πανεπιστήμια της Γαλλίας, Πολωνίας, Λιθουανίας, Ελλάδας, Ουκρανίας, Ισπανίας, Σερβίας και Βέλγιου.

Οι συμμετοχές αυτές καθιερώνουν πλέον το ΔΦΚΒ ως ένα από τα σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ευρώπη και προσβλέπουμε, όπως και πέρσι, σε μια επιτυχημένη διοργάνωση στις 10 με 14 του Απρίλη.

Με την υποστήριξη:

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Καλλιτεχνική διεύθυνση:

Δημήτρης Κουρζάκης

Διοργάνωση:

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας – Δημοτικό Ωδείο ΚΕΠΑ

Πληροφορίες:

www.veriaguitarfestival.gr
www.facebook.com/Veria-International-Guitar-Festival




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ