"Krav Maga - Μάχη επαφής"

Το KRAV MAGA (μάχη επαφής – contact fight – קרב מגע) είναι ένα αποτελεσματικό σύγχρονο σύστημα μάχης, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον ρεαλισμό και την ευκολία στην εκμάθησή του. Η χώρα προέλευσης του είναι το Ισραήλ και δημιουργήθηκε κατ΄ αρχάς για να προσφέρει προστασία από κοντινές σύγχρονες απειλές και επιθέσεις για Σώματα
Ασφαλείας ως επιχειρησιακό κραβ μαγκά (operational krav maga)Εδώ και αρκετά χρόνια λόγω αύξησης της εγκληματικότητας διδάσκεται σε πολίτες, προσφέροντας τους την ικανότητα να μπορούν να αντιμετωπίσουν βίαιες καταστάσεις προστατεύοντας τον εαυτό τους αλλά και τρίτους, εξουδετερώνοντας παράλληλα με ασφάλεια την απειλή.

Οι τεχνικές του είναι επηρεασμένες από πολλά είδη πολεμικών τεχνών, προσαρμοσμένες σε μια τελείως διαφορετική βάση καλύπτοντας άοπλες και ένοπλες επιθέσεις.

Βασικές αρχές:

•Ταυτόχρονη επίθεση και άμυνα
•Την ανάπτυξη της φυσικής επιθετικότητας (να μην συγχέεται με τη συναισθηματική επιθετικότητα ή την οργή), με την άποψη ότι η φυσική επιθετικότητα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια πάλη
•Τη συνέχιση του χτυπήματος του αντιπάλου έως ότου να είναι εντελώς ανίκανος
•Προληπτική επίθεση ή αντεπίθεση όσο το δυνατόν συντομότερα
•Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε αντικείμενο στο χέρι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει έναν αντίπαλο.
•Στόχευση επιθέσεων στα πιο ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως: τα μάτια, το λαιμό, το πρόσωπο, το ηλιακό πλέγμα, τη βουβωνική χώρα, τα πλευρά, το γόνατο, τα πόδια, τα δάχτυλα, το ήπαρ κλπ.
•Χρησιμοποιώντας απλά και εύκολα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα.
•Τη διατήρηση της συνειδητοποίησης του περιβάλλοντος κατά την αντιμετώπιση της απειλής, προκειμένου να αναζητήσουν διαδρομές διαφυγής, άλλους επιτιθέμενους, αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν έναν αντίπαλο.
•Την αναγνώριση της σημασίας και την επέκταση της ενστικτώδους αντίδρασης κάτω από κατάσταση πίεσης.

Τα περισσότερα χτυπήματα γίνονται σε σημεία που μπορούν να πλήξουν τον αντίπαλο όπως μάτια, λαιμό, βουβωνική κτλ. Αποτελείται από πολύ απλές και όχι σύνθετες τεχνικές ώστε να είναι εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές σε πραγματικές συνθήκες του δρόμου για την αντιμετώπιση ενός ή πολλών αντιπάλων.

Δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη δύναμη, ευλυγισία ή κάποια άλλη ικανότητα, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα προσαρμόζεται στον εκπαιδευόμενο, αφού αποτελείται από φυσιολογικές κινήσεις του σώματος.

Όπως στο Ισραήλ έτσι και στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί Οργανισμοί που διδάσκουν κραβ μαγκά, με αρκετές διαφορές μεταξύ τους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση επιλογής αυτοάμυνας σε περισσότερες από 500 Μονάδες Ασφαλείας με βάση τα στοιχεία του BBC.

Καθώς στο δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί έτσι και οι εκπαιδεύσεις του KRAV MAGA γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε μαχητικό άθλημα.

Το «μαχητικό κραβ μαγκά» είναι ένας όρος, τον οποίο χρησιμοποίησε ο ιδρυτής της ΚΜΡ EUROPE®, Χρήστος Οικονόμου το 2013, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στη μαχητικότητα των εκπαιδευόμενων σε σχέση με άλλα συστήματα.

Το «μαχητικό κραβ μαγκά» είναι ένας όρος, τον οποίο χρησιμοποίησε ο ιδρυτής της ΚΜΡ EUROPE®, Χρήστος Οικονόμου το 2013, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στη μαχητικότητα των εκπαιδευόμενων σε σχέση με άλλα συστήματα.

Οι βάσεις του μαχητικού κραβ μαγκά είναι πυγμαχικές και δίνει μεγάλη έμφαση στο στήσιμο του σώματος, στην κίνησή του και στον τρόπο χτυπήματος, προσαρμοσμένο πάντοτε σε βίαιες καταστάσεις αστικού περιβάλλοντος. Οι αυτοάμυνες που περιέχει διαφέρουν κυρίως ως προς την επιθετικότητα τους με σκοπό την ασφαλή εξουδετέρωση της απειλής – επίθεσης και όχι την πρωτογενή συμπλοκή και έπειτα αποφυγή. Το μπλοκ και χτύπημα συγχρόνως (360), γίνεται με διαφορετικό τρόπο στους άοπλους, με κύριο στόχο την κάλυψη του σημείου, το οποίο δέχεται το χτύπημα, και όχι το άμεσο μπλοκ στο χτύπημα του αντιπάλου. Ενώ στους ενόπλους (με μαχαίρι, ραβδί κ.ο.κ.) και στις αυτοάμυνες με επαφή είναι σχεδόν το ίδιο.

Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας από 12 χρονών και πάνω ανεξαρτήτου φύλου, σωματότυπου ή εμπειρίας από άλλα μαχητικά συστήματα.

Προπονήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή:


◼️ Βέροια > Αθλητικός σύλλογος Α.Σ. Ρωμιός Ελευθερίας 8, Βέροια (στενό μεζεδοπωλείου "Στάσου Μύγδαλα")

◼️ Αλεξάνδρεια > Αθλητικός σύλλογος ΑΣΚΑ GSP BROS, Εθνικής Αντίστασης 25

Δοκίμασέ το τώρα!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6908283844, Εφραιμίδης Κωνσταντίνος, Advance L1 Instructor.

Ακολουθήστε μας στο FB: 


KRAV MAGA PROTECTION Alexandria
KRAV MAGA PROTECTION Veria

www.kravmagapro.gr
kmp.imathias@gmail.com


ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ