Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χιλιάδες πιστοί προσκυνούν την θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου Καλλίπετρας στο Βόλο

Με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από τη Μονη Καλλίπετρας στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου, η Ιερά και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας. Το ιερό σέβασμα, μεγάλων διαστάσεων, με θησαυρισμένα τα ι. λείψανα των Θεοπατόρων Ιωακείμ και
Άννης, εκατέρωθεν της μορφής της Θεοτόκου Παντανάσσης, έγινε δεκτό με ιδιαίτερες τιμές και πλήθος κόσμου για τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου και θα παραμείνει στο ναό έως την Τετάρτη 21 Μαρτίου ε.ε.
Ο Προϊστάμενος της ενορίας πρωτοπρ. Αθανάσιος Μακαντάσης Αρχ.Επίτροπος Αγχιάλου, που με την Θεοτοκόφιλη δράση του οργάνωσε το προσκύνημα, απηύθυνε λόγους ευχαριστίας υποδεχόμενος τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Καλλίπετρας Αρχιμ. Παλαμά Κυριλλίδη που συνόδευσε την θαυματουργή Εικόνα. Ο Ναος παραμένει ανοιχτός όλη μέρα. Η Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας είναι αντρικό μοναστήρι που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του ποταμού Αλιάκμονα, πάνω στο όρος Βέρμιο στην Ημαθία. 

Ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας. Εφέστιος εικόνα είναι αυτή της Θεοτόκου Καλλίπετρας, μία μικρού μεγέθους εικόνα του 18ου αιώνα με ασημένιο πουκάμισο του 1845. Η πανήγυρις του μοναστηριού είναι στις 8 Σεπτεμβρίου (εορτή της γεννήσεως της Θεοτόκου). H απόστασή της από την πρωτεύουσα Βέροια είναι 10 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ