Quantcast

http://picasion.com/

Στέκι «λευκού θανάτου» η Κυριώτισσα

Μόλις δυο μέρες από την αναφορά του veriotis.gr σε σύριγγες που άφησαν πίσω τους οι χρήστες στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, νέα «ευρήματα» ήρθαν και σήμερα στο φως, αυτή τη φορά από κάτοικο της Κυριώτισσας, σε σημεία ανάμεσα στην Μητρόπολη και τον Άγιο Βλάσσιο. Στο κέντρο της πόλης, σε μια ιστορική συνοικία της Βέροιας,
βρίσκουν καθημερινά καταφύγιο, ειδικά τις βραδινές ώρες, τοξικομανείς για να πάρουν τη δόση τους.
Στο σκοτάδι, τα στενά της Κυριώτισσας γίνονται φιλόξενο στέκι χρηστών, με το φως της ημέρας όμως τα σύνεργά τους να γίνονται αντιληπτά από τους κατοίκους της περιοχής, τους περαστικούς και ακόμα χειρότερα, τα δεκάδες παιδιά που παίζουν στη γειτονιά. Λίγα μόλις βήματα από τα σημεία που εντοπίστηκαν οι σύριγγες, βρίσκεται η παιδική χαρά. Οι κάτοικοι ανησυχούν για τις ύποπτες βραδινές επισκέψεις στην περιοχή, ενώ οι γονείς τρέμουν στην ιδέα πως κάποιο παιδί θα τρυπηθεί από τη χρησιμοποιημένη σύριγγα. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια ευρήματα ανακαλύπτονται με το φως της ημέρας, τόσο σε πάρκα και πλατείες της Βέροιας, όσο και σε σημεία της πόλης που το σκοτάδι αποτελεί φιλόξενο χώρο για παράνομες πράξεις. 
Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση προς κάθε αρμόδιο, ζητώντας από την Αστυνομία να τους προστατέψει. Όπως αναφέρουν, «Το πρόβλημα με τα ναρκωτικά είναι έντονο στη γειτονιά μας. Τις βραδινές ώρες κυκλοφορούν άτομα με ύποπτη και περίεργη συμπεριφορά. Προσπαθούμε να προειδοποιήσουμε τα παιδιά μας αν βρουν κάποια σύριγγα να μην την ακουμπήσουν αλλά δε μπορείς να ξέρεις πότε θα συμβεί κάποιο ατύχημα. Νιώθουμε ανασφαλείς στην ίδια μας τη γειτονιά. Ζητάμε από την Αστυνομία και την πολιτεία να μας προστατεύσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ