Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Καμπανάκι» και στους δήμους της Ημαθίας για τους δασικούς χάρτες

Με ημερομηνία – ορόσημο τις 15 Μαΐου καλούνται οι υπόλοιποι 173 δήμοι της χώρας, μεταξύ αυτών της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να καταθέσουν τις οικιστικές πυκνώσεις και τα όρια οικισμού, προκειμένου οι πολίτες να μη χρειαστεί να προβούν σε άσκοπες ασκήσεις αντιρρήσεων κατά την
ανάρτηση της δεύτερης «φουρνιάς» δασικών χαρτών. Ειδικότερα, χθες ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε μέσω της επιστολής που απέστειλε στους δημάρχους την αναγκαιότητα να δηλώσουν τα στοιχεία, τα οποία όφειλαν να έχουν δώσει πολύ νωρίτερα (τέλος του 2017), ούτως ώστε να μην υφίστανται άσκοπη ταλαιπωρία οι ιδιοκτήτες. 

Ο… χάρτης

Μεταξύ των δεκάδων εκπρόθεσμών δήμων είναι και οι τρεις δήμοι του νομού Ημαθίας, δηλαδή Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.


Ειδική επιτροπή

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη συσταθεί επιτροπή, η οποία καλείται δώσει τη λύση στα εμπόδια που βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα των οικιστικών πυκνώσεων. Βέβαια, οι καθυστερήσεις των ΟΤΑ έχουν βάλει στον «πάγο» τη διαδικασία και έχουν παρατείνει την κατάθεση του νομοσχεδίου που είχε σχεδιαστεί για τον τρέχοντα μήνα, περίπου για τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ήδη κυρωμένους δασικούς χάρτες οι οικιστικές πυκνώσεις (από 120 δήμους) είναι 75.593 στρέμματα και καλύπτουν το 0,16% της συνολικής έκτασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ