Quantcast

http://picasion.com/

Ημαθία: Αιτήσεις για άδειες καλλιέργειας οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης μέχρι την 27η Μαρτίου του 2018 μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Ημαθίας. Για τις νέες αμπελοφυτεύσεις μπορούν να
υποβάλουν ηλεκτρονικά (www.minagric.gr) στις ψηφιακές υπηρεσίες, στις Αιτήσεις Αδειών Φύτευσης αμπέλου, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Ταυτότητα, εκκαθαριστικό, δικαιολογητικά κατοχής της έκτασης ή ενοικιαστήρια διάρκειας τουλάχιστον για επτά έτη ).Επίσης εάν δηλώνει ότι είναι νεοεισερχόμενος (ηλικίας έως 40 ετών και δεν κατέχει αμπέλια με οινοποιήσιμες ποικιλίες ) πρέπει να επισυνάψει σε μορφή pdf την σχετική βεβαίωση από το ΚΕΠΥΕΛ). Τέλος στην αίτηση προσδιορίζεται το μέγεθος σε στρέμματα, η τοποθεσία της έκτασης καθώς και όλες οι συντεταγμένες των κορυφών του αγροτεμαχίου στο οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί

Οι άδειες νέας φυτεύσεις ισχύουν για τρία έτη από την ημερομηνία της χορήγησης τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τον αιτούντα. Η ελάχιστη έκταση για τη χορήγηση άδειας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ημαθίας ,Μητροπόλεως 44, 3ος όροφος στα τηλέφωνα 2331350183 και 2331350148, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ