Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γεμιστά... αλλιώς, με πλιγούρι και μανιτάρια!

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Γεμιστά. Ίσως από τα πιο αγαπημένα μαμαδοφαγητά. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή των κλασσικών γεμιστών πιπεριών, που ειδικά τώρα στη νηστεία θα λατρέψουμε. Αντικαθιστούμε το ρύζι με πλιγούρι και τον κιμά με μανιτάρι και το αποτέλεσμα; Ονειρεμένο! Δείτε τη συνταγή:



Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά, λίγη ζάχαρη και νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.

Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το πλιγούρι και αλάτι, αφήνουμε για 4-5 λεπτά και μετά το ρύζι.

Αφήνουμε άλλα 7-8 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι, ελέγχοντας μήπως χρειάζεται νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα λαχανικά σχεδόν μέχρι πάνω αλλά όχι ασφυκτικά, αλατίζουμε εξωτερικά, ραντίζουμε με λίγο λάδι και συμπληρώνουμε νερό στο ταψί μέχρι τη μέση των γεμιστών.

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα περίπου.

Υλικά
15 πιπεριές για γέμισμα
200γρ μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανός, δυόσμος, ρίγανη
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
πιπέρι μαύρο, πάπρικα
10- 11 κουταλιές σούπας πλιγούρι
2-3 κουταλιές σούπας ρύζι
ζάχαρη
αλάτι
2-2,5 κούπες νερό
Ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ