Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χριστοφορίδης: «Χεσμένη την έχει την Χρυσή Αυγή ο Θεοδωράκης»

Σε μια πολιτική τοποθέτηση προέβη ο Βεροιώτης stand up comedy Δημήτρης Χριστοφορίδης. Ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε στο πρόσφατο συλλαλητήριο και προσωπικά στον κεντρικό ομιλητή και μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Διαβάστε αναλυτικά την ανατρεπτική του τοποθέτηση: «Πω, πω, πόσοι γράψανε για τον Θεοδωρακη. Χαμός έγινε.
Πάλι γραφτήκανε τόσο ανέξοδα πράγματα. "Εγινε ακροδεξιος ο Θεοδωρακης στα γεράματα και ντροπή του" οι μισοί, "πάντα τέτοιο τομάρι ήτανε" οι άλλοι μισοί. Θα μου πεις ψέματα λέμε ρε φίλε; Όχι, εντάξει αλλά να ξέρετε πως η κάθε γενιά μετράει τον φασισμό διαφορετικά. Για μένα ακροδεξιά είναι η χρυσή αυγή, για τον Θεοδωράκη η χρυσή αυγή πιθανόν να μην είναι τίποτα.

Εχει δει τον ορίτζιναλ φασισμό, τον οποίο πολέμησε όλες τι φορές. Η ΧΑ για τον Θεοδωράκη, παίζει να είναι κάτι γυμνασμένα παιδάκια αμολημένα απο το σύστημα, ενώ αυτός πολεμούσε το φασισμό όσο ο φασισμός ήταν εξουσία και όχι παραστρατιωτική οργάνωση. Δεν δίνει δεκάρα για τον κασιδιάρη, έχει αντιμετωπίσει γερμανικές μεραρχίες, έχει αντιμετωπίσει βράδυ τον μπάμπαλη και κάτι βασανιστές της μακρονήσου. Ελπίζω να καταλαβαίνετε την διαφορά. Ο Θοδωράκης δεν δίνει καμιά σημασία στη ΧΑ, ουτε καν πιστεύει, όπως εσύ και εγώ, πως ειναι απειλή. Φυσικά έχει άδικο αλλά δεν θα το καταλάβει γιατί οι μνήμες του είναι πολύ μεγαλύτερες. Δηλαδή εσύ θα γλίτωνες απο εμφύλιο, μακρόνησο και χούντα για να σε τρομάξει η ΧΑ; Είσαι με τα καλά σου; χεσμένη την έχει. Και όλους αυτούς που κάνανε το συλλαλητήριο. Η βία που έχει νιώσει απο την ακροδεξιά είναι απείρως σκληρότερη απο αυτή που έχουμε δει εμείς. Εμείς φοβόμαστε μια ακροδεξιά ευρώπη ενώ αυτός την έζησε. Όπως και δεν θα νιώσει ποτέ οτι πήγε σε ένα ακροδεξιό συλλαλητήριο γιατί δεν νιώθει πως αυτό είναι ένα απο αυτά. Είναι 92 χρονών, δεν έχει μέσα του η λέξη ακροδεξιά την ίδια βαρύτητα με μας.

Πήγε στο συλλαλητήριο μόνο και μόνο για να πικάρει τον Τσίπρα και την ομάδα που του έριξε μπογιές έξω απο το σπίτι του. Γιατί αυτά τα δυο τον πονέσανε περισσότερο απο το όνομα. Η προδοσία απο τον σύντροφο. Οτι ο Συριζα πρόδωσε την αριστερά με τα μνημόνια. Θα μου πεις, εντάξει αλλά νομιμοποίησε την τωρινή ακροδεξια. Ναι φυσικά το έκανε και θα είναι για πάντα υπόλογος για αυτό. Αλλά ο Θεοδωράκης δεν ήταν ποτέ της εξουσίας με την έννοια του πολιτικού γραφείου. Ασκούσε τεραστια εξουσία σαν πολιτισμικός παραγοντας και βρεθηκε σε θέσεις εξουσίας εξαιτίας της πολιτισμικής του ακτινοβολίας και λογικό. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα, αλλά και καλώς του χρεώνουν οι σύντροφοι όλες τις μαλακίες μέσα στα χρόνια που έκανε. Τις έκανε επειδή είναι πάντα στην πρώτη γραμμή χωρίς κομματικές σκοπιμότητες. Ειλικρινή λάθη μεν, αλλά λάθη χοντρά δε. Γιαυτό τώρα όλα τα φασισταριά έχουν κατουρηθεί απο την χαρά τους και οι αριστεροί αφρίσανε.

Τι θέλω να πω; τίποτα. Καλά λένε και γράφουν όλοι αυτά που γράφουν. Οι περισσότεροι γράφουν συναισθηματικές επιπολαιότητες γιατί είναι το μομέντουμ της φάσης. Αυτά ξέρετε περί δεξιάς και Θεοδωράκη τα έλεγε από την δεκαετία του 80 η «Αυριανή». Τότε που όλοι τον φώναζαν προδότη. Ε, τους απάντησε καλά ο Χατζιδάκις "όσοι αμφισβητούν τους αγώνες ενός ανθρώπου που από 15 χρονών καταδιώχθηκε, εξορίστηκε, φυλακίστηκε λέγονται καθάρματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ