Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιος μπορεί να σώσει τη «Βασίλισσα»;

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μάστορας καταγράφει τις σκέψεις του για μία εκ των ιστορικότερων ομάδων στο Βορρά. Mία σκληρή μάχη για την αθλητική της αξιοπρέπεια και την αγωνιστική της επιβίωση, δίνει σχεδόν από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου η ομάδα της Βέροιας. Σύλλογος που στο παρελθόν με την πορεία της στο Πρωτάθλημα τιμούσε μία περιοχή που αποτελούσε το κύτταρο που γέμισε με ταλέντα όλες τις μεγάλες ομάδες της χώρας. Ηταν η εποχή που η Βέροια είχε αρχή, μέση, τέλος, διοικούνταν από κανονικούς παράγοντες πού υπηρετούσαν τον ρόλο τους και σέβονταν τους φιλάθλους τής ομάδας.

Η ιστορική Βέροια τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζει τίποτε από το ένδοξο παρελθόν. Μέρα με την ημέρα κάνει βήματα προς την απαξίωση, λες και ήταν τιμωρημένη από τη μοίρα να τη διοικούν άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν ισχυρό συναισθηματικό ομφάλιο λώρο μαζί της. Και στον αθλητισμό όταν το συμφέρον και οι αριθμοί μπαίνουν πάνω από την ομάδα τότε το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

Είναι λογικό ένας ιδιοκτήτης, και μιλάμε για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, να έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια για οικονομικούς λόγους, αλλά είναι παράλογο να χρησιμοποιεί την ομάδα ως «εργαλείο» πίεσης εξυπηρέτησης των προσωπικών του συμφερόντων. Ακόμη κι αν δεν ισχύει αυτό είναι επιζήμιο για την ομάδα της Βέροιας στο τραπέζι των συζητήσεων για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό να μπαίνουν θέματα εγωισμού ή οικονομικών συμφερόντων.

Από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου η «Βασίλισσα του Βορρά» μπήκε λαβωμένη στη μάχη. Χωρίς σοβαρό ρόστερ και οργάνωση, η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Football League έμοιαζε με απονενοημένο εγχείρημα. Μετά από 15 αγώνες βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές βιώνουν ένα οικονομικό μαρτύριο. Ο προπονητής Χαραλαμπίδης παραιτήθηκε γιατί ήταν απλήρωτος και έως 16/2 η ΠΑΕ θα πρέπει να καταθέσει φάκελο με ρυθμισμένες όλες τις οφειλές που δημιουργήθηκαν έως 31/12. Εγχείρημα πολύ δύσκολο. Ακόμη όμως κι αν το πετύχει το μέλλον είναι δυσοίωνο. Τι απομένει; Στις συζητήσεις που γίνονται για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό να κυριαρχήσει ο ρεαλισμός και κυρίως το συναίσθημα. Η ιδέα μιας ομάδας δεν είναι μετοχή του χρηματιστηρίου, οπότε τα συναισθήματα που κουβαλάει η Βέροια δεν πρέπει να τα ενταφιάζουν νεόκοποι παράγοντες με τις λανθασμένες πολιτικές τους.

FOCUS

Tα σοβαρά θέματα στον επαγγελματικό αθλητισμό λύνονται μόνο με λεφτά. Οπότε οι εκθέσεις ιδεών, οι αφηγήσεις και το «σκάλισμα» του παρελθόντος δεν αποφέρει κανένα ουσιαστικό κέρδος. Οπότε όσοι κινούνται σ’ αυτό το πλαίσιο θα ήταν χρήσιμο να μην πλησιάζουν σε συνάξεις που έχουν ως θέμα οικονομικά αδιέξοδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ